LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Non-*NIX Forums > General
User Name
Password
General This forum is for non-technical general discussion which can include both Linux and non-Linux topics. Have fun!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-18-2007, 03:27 AM   #1
elinuxqs
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Question Error when building m4 under cygwin with mingw?


I have the latest cygwin and mingw on my Windows XP SP2. And I am learning autoconf and automake, which m4 is needed by. So I downloaded an m4 src tarball from gnu.org, and built it as below:

./configure
mingw32-make

./configure was successful, but mingw32-make encountered an error like this:

/usr/bin/mkdir -p sys
process_begin: CreateProcess(NULL, /usr/bin/mkdir -p sys, ...) failed.
make (e=3): No such file or directory

I have not found answers at google.com and cygwin.com yet, so I came here for help, thanks^_^

(I have searched this forum for "createprocess" but no results.)

$

Last edited by elinuxqs; 07-18-2007 at 03:29 AM.
 
Old 07-18-2007, 07:54 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 22,974
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879Reputation: 879
Moved: This thread is more suitable in <General> and has been moved accordingly to help your thread/question get the exposure it deserves.
 
Old 07-18-2007, 08:09 PM   #3
elinuxqs
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank Tinkster

Quote:
Originally Posted by Tinkster
Moved: This thread is more suitable in <General> and has been moved accordingly to help your thread/question get the exposure it deserves.
Thank Tinkster

Can anybody help me?
 
Old 07-19-2007, 08:14 AM   #4
brianL
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2006
Location: Oldham, Lancs, England
Distribution: Slackware & Slackware64 14.1
Posts: 6,963
Blog Entries: 52

Rep: Reputation: Disabled
Can't help with your problem, but why do you want to build m4 when it's already included in the default install?
 
Old 07-20-2007, 03:16 AM   #5
elinuxqs
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes, there is m4 in the cygwin packages that I found yesterday. And I have solved the problem by myself. Thanks ^ ^
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mingw package davidguygc Slackware 2 04-20-2007 09:44 AM
Output and Error redirection in Shell script (MinGW) montylee Programming 6 09-08-2006 05:06 AM
Link error with mingw-gcc FLLinux Programming 0 07-28-2006 08:38 PM
MinGW or Cygwin??? montylee Programming 2 06-14-2006 01:07 AM
Error while linkling in Cygwin manikan Programming 1 02-17-2006 01:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:43 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration