LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   General (http://www.linuxquestions.org/questions/general-10/)
-   -   Dual Drive/ Dual Boot > Open Solaris 2008.05 + Windows XP SP2 (http://www.linuxquestions.org/questions/general-10/dual-drive-dual-boot-open-solaris-2008-05-windows-xp-sp2-655618/)

starwarp2000 07-14-2008 05:43 AM

Dual Drive/ Dual Boot > Open Solaris 2008.05 + Windows XP SP2
 
Dear Sirs,
I recently installed Open Solaris 2008.05 on my Toshiba laptop. After a few trials with the AC Power Driver (Which is Toshiba Proprietary), I had a working Sound card, Wireless Card and NIC.
Pursuant to this, I now wish to install Open Solaris on my Desktop. I have a HP Pavilion Desktop installed with XP SP2 on a 80G HD. I have a spare 80G HD on which i wish to install Open Solaris.
From previous experiences i know the Grub Booter Loader that ships with Open Solaris has problems with NTFS partitions. This was evident when i ran the Solaris installer, it failed to find the spare drive and kept rebooting back to the installer.
My questions are: How should i set up the drives?
Should both drives be master (Both IDE) or one master one slave and which should be which?
Which OS should i install first and how do i ensure the Grub loader finds my NTFS drive.
The information on the SUN website seems to be ancient and is tailored for Solaris 8/9 not 10 or Open Solaris.
I thank you in advance for your succinct replies.

emi_ramo 07-14-2008 05:54 AM

May be installing grub from another distro live cd (kubuntu's one works fine, as long as I know).
If your drives are on the same IDE cable (not recommended), one must be master and the other slave, or both on auto. If they are on separate cables, does not matter.

starwarp2000 07-14-2008 06:01 AM

Quote:

Originally Posted by emi_ramo (Post 3213788)
May be installing grub from another distro live cd (kubuntu's one works fine, as long as I know).
If your drives are on the same IDE cable (not recommended), one must be master and the other slave, or both on auto. If they are on separate cables, does not matter.

Thankyou emi_rambo for your reply.
Both drives are on the same IDE cable and are set to cable select (Auto).
I tried the grub from both Kubuntu and Red Hat and had the same problems. Is there any magical config that will get grub to see the NTFS partition and which OS should be installed first?


All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.