LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-05-2013, 07:39 PM   #1
mickeyboa
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Indianapolis, Indiana
Distribution: FC-KDE, 32 and 64 bit
Posts: 1,398

Rep: Reputation: 55
Yumex won't execute.


Fedora-18-arm

trying to start yumex I get a error message;

Backend not running as expected
Yum Extender will Terminate
--> exit code: None

No additional info was in /var/log/messages.

Yum from the command line runs normal.


I ran yumex-d and got this;

$ yumex -d
15:20:52 : INFO - Using config file : /home/jim/.config/yumex/yumex.conf
15:20:52 : INFO - Using config file : /home/jim/.config/yumex/yumex.conf
15:20:52 : DEBUG - Current Yumex Settings:
15:20:52 : DEBUG - autorefresh: True
15:20:52 : DEBUG - branding_title: 'Yum Extender'
15:20:52 : DEBUG - bugzilla_url: 'https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id='
15:20:52 : DEBUG - color_downgrade: 'goldenrod'
15:20:52 : DEBUG - color_install: 'darkgreen'
15:20:52 : DEBUG - color_normal: 'black'
15:20:52 : DEBUG - color_obsolete: 'blue'
15:20:52 : DEBUG - color_update: 'red'
15:20:52 : DEBUG - debug: True
15:20:52 : DEBUG - disable_netcheck: False
15:20:52 : DEBUG - disable_repo_page: False
15:20:52 : DEBUG - history_limit: 15
15:20:52 : DEBUG - no_gpg_check: False
15:20:52 : DEBUG - plugins: True
15:20:52 : DEBUG - proxy: ''
15:20:52 : DEBUG - recentdays: 14
15:20:52 : DEBUG - remove_requirements: False
15:20:52 : DEBUG - repo_exclude: ['debug', 'source']
15:20:52 : DEBUG - show_newest_only: True
15:20:52 : DEBUG - skip_broken: False
15:20:52 : DEBUG - typeahead_search: False
15:20:52 : DEBUG - use_sortable_view: False
15:20:52 : DEBUG - use_sudo: False
15:20:52 : DEBUG - win_height: 494
15:20:52 : DEBUG - win_sep: 300
15:20:52 : DEBUG - win_width: 1000
15:20:52 : DEBUG - yum_conf: '/etc/yum.conf'
15:20:52 : DEBUG - yumdebuglevel: 2
15:20:53 : DEBUG - network interface wlan0 (rtl8188eu) is connected
15:20:53 : DEBUG - network interface wlan0 (rtl8188eu) is connected
15:20:54 : INFO - Connected to an network
15:20:54 : DEBUG - Getting package lists - BEGIN <yumexgui.populate_package_cache>
15:20:54 : DEBUG - network interface wlan0 (rtl8188eu) is connected
15:20:54 : INFO - Starting yum child process
15:20:54 : DEBUG - Initialize yum backend - BEGIN <yum_backend.setup>
15:20:54 : DEBUG - Setup START <yum_backend.setup>
15:21:08 : ERROR - ERROR: Fatal Error : backend-not-running
15:21:08 : ERROR - ERROR: Backend not running as expected

Yum Extender will terminate
--> exit code : None
15:21:08 : DEBUG - Quiting the program !!! <yum_backend.quit>
15:21:08 : INFO - yum backend process is ended
15:21:08 : DEBUG - Backend reset completed <yum_backend.quit>
15:21:08 : DEBUG - Quiting the program !!! <yum_backend.quit>
15:21:08 : INFO - yum backend process is ended
15:21:08 : DEBUG - Backend reset completed <yum_backend.quit>
Program Terminated
[jim@localhost ~]$
 
Old 07-08-2013, 01:53 AM   #2
John VV
Guru
 
Registered: Aug 2005
Posts: 12,906

Rep: Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715
if this is not solved yet

What did you last do before the gui stopped working
and have you tried reinstalling it

Code:
su -
yum remove yumex 
yum install yumex 
or
yum reinstall yumex
 
Old 07-15-2013, 03:59 PM   #3
mickeyboa
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Indianapolis, Indiana
Distribution: FC-KDE, 32 and 64 bit
Posts: 1,398

Original Poster
Rep: Reputation: 55
Replacing Yum and Yumex did not help. Still same problem.
 
Old 07-16-2013, 04:24 AM   #4
Glennzo
Member
 
Registered: May 2003
Location: Salem, Mass USA
Distribution: Fedora
Posts: 393

Rep: Reputation: 47
There are several bugzilla reports concerning yumex / similar errors to yours. I have an F18 box running but I'm not at that desktop. Using SSH I logged in and installed yumex. Then I logged out and logged back in to try yumex remotely.
PHP Code:
ssh -X glenn@enterprise
yumex 
Got this:
PHP Code:
05:15:14 INFO Starting yum child process
05
:15:15 INFO YUMError executing command as another userNot authorized
05
:15:19 ERROR ERRORFatal Error backend-not-running
05
:15:19 ERROR ERRORCould not get polkit autherisation to start backend 

Yum Extender will terminate
05
:15:19 INFO yum backend process is ended
05
:15:19 INFO yum backend process is ended
Program Terminated 
Then I switched to root.
PHP Code:
su -
<
password>
yumex 
Ran yumex again with the --root switch as suggested in some of the bugzilla reports.
PHP Code:
yumex --root 
Yumex then worked perfectly.

This is not the way it should be and is not a proper solution. I guess my point is that there are several bugzilla reports about yumex. Those that I've read don't seem to offer a permanent solution, just workarounds.
 
Old 07-17-2013, 08:55 AM   #5
mickeyboa
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Indianapolis, Indiana
Distribution: FC-KDE, 32 and 64 bit
Posts: 1,398

Original Poster
Rep: Reputation: 55
I used the yumex --root command and entered root password but I still get the same error message.
 
Old 07-17-2013, 09:00 AM   #6
mickeyboa
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Indianapolis, Indiana
Distribution: FC-KDE, 32 and 64 bit
Posts: 1,398

Original Poster
Rep: Reputation: 55
CORRECTION !!!

I logged in as SU and entered password, then I ran yumex --root and it worked.

Thanks very much for the tip, I guess this will be the way I will have to run Yumex until they get it fixed.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yeganesh won't execute anything samineru Linux - Software 0 07-18-2011 10:54 AM
Yumex won't start mickeyboa Fedora 6 01-16-2010 12:54 AM
C won't execute?!??! ectof Programming 14 05-28-2009 04:24 AM
Certain executables won't execute Jbernoski Ubuntu 7 09-06-2008 07:45 PM
linuxrc won't execute in initrd fancylad Debian 4 03-11-2008 03:44 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:37 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration