LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-27-2008, 02:55 PM   #1
drick
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2002
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Question x window error on FC8 X86_64


after installing FC8 / updating system i'm trying to get into multi user mode, i am getting the following error message:

(ww) AST (0): Failed to set up write-combining range (0xfd000000, 0x800000)

i've tried changing from 800x600 / millions of colors to 640x480 / thousands but that didn't work.

any suggestions on how to get this fixed?

i should mention that the graphics worked correctly during setup, so i'm guessing that one of the udates is what screwed it up.
 
Old 01-27-2008, 02:55 PM   #2
drick
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2002
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
another post had this info listed, so i'll add it now just in case:

[root@chimaera ~]# cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(--) PCI:*(1:11:0) ASPEED Technology, Inc. AST2000 rev 0, Mem @ 0xfd000000/23, 0xfcfe0000/17, I/O @ 0x9c00/7
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) AST: Driver for ASPEED Graphics Chipsets: AST2000
(II) AST(0): VESA VBE OEM: ASPEED
(II) AST(0): VESA VBE OEM Vendor: ASPEED Technology, Inc.


[root@chimaera ~]# cat /var/log/Xorg.0.log | grep WW
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(WW) No monitor specified for screen "Screen0".
(WW) The core pointer device wasn't specified explicitly in the layout.
(WW) No FontPath specified. Using compiled-in default.
(WW) AST(0): Failed to set up write-combining range (0xfd000000,0x800000)
(WW) <default pointer>: No Device specified, looking for one...
 
Old 01-27-2008, 02:55 PM   #3
drick
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2002
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
and finally the xorg.conf file

[root@chimaera ~]# cat /etc/X11/xorg.conf
# Xorg configuration created by system-config-display

Section "ServerLayout"
Identifier "single head configuration"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us+inet"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "ast"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "800x600"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
Modes "640x480"
EndSubSection
EndSection
Reply With Quote
 
Old 01-27-2008, 07:14 PM   #4
azcn2503
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2007
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Thumbs down Similar problem?

Hello everybody, I am getting a very similar problem to this.

I had trouble installing Fedora 8. I had to add the vesa tag to the install command so that I could get a graphical installer, and I don't seem to be able to get rid of it now!

I have installed the Livna repository package successfully, proved since I could download gstreamer-plugins-bad and vlc. I have run the command yum install kmod-nvidia, but when I try to enable it using /usr/sbin/nvidia-config-display enable and restart X server (Ctrl+Alt+Backspace), X fails to boot up and I am forced to modify the xorg.conf file so that the driver reads vesa again...

I am using an Nvidia Geforce 8800 Ultra (EVGA SuperClocked edition) and Fedora 8 x86_64. Your comments will be much appreciated.
 
Old 02-20-2008, 12:58 AM   #5
yc_chen
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Hi Drick,
This failed message looks like the BIOS didn't configure the range as write-combined. The AST2000 driver should still work properly even the BIOS didn't enable the framebuffer as write-combined except for the performance suffered. Is there any problems while load AST2000 driver?
I'm an engineer from ASPEED Technology Inc., if you still met problems while load AST2000 driver, please send the xorg.0.log and xorg.conf to me. My email is yc_chen@aspeedtech.com

Regards,

Y.C. Chen
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Makefile error in FC8 sirusx69 Fedora 4 01-19-2008 12:59 PM
Error compiling from source with x86_64 NobleSilkFairy Mandriva 5 01-03-2008 11:54 PM
FC8 dbus error sir-lancealot Linux - Desktop 1 10-11-2007 12:52 AM
Firefox 2 Window Refresh Issue - FC6 (x86_64) tom_w Linux - Software 1 09-07-2007 05:35 AM
K3B burring error....FC5 x86_64 tkienzle Linux - Software 4 08-26-2006 07:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:31 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration