LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-03-2005, 12:21 PM   #1
whencat
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Pondicherry,India
Distribution: Fedora Core 3, RedHat 9.0, SUSE 8.1 Personal,
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
very strange swap partition label and empty text console


Hai LQ guys,

I recently installed Fedora Core 4 on my system.Right from the time it got installed, it is giving me strange problems.Some of it i cud solve but the following remain a mystery:-

1]Swap did not activate at all and the /etc/fstab looks like this
Start*******************************************************************************************

LABEL=/123 / ext3 defaults 1 1
LABEL=/boot123 /boot ext3 defaults 1 2
/dev/devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
/dev/shm /dev/shm tmpfs defaults 0 0
LABEL=/home123 /home ext3 defaults 1 2
/dev/proc /proc proc defaults 0 0
/dev/sys /sys sysfs defaults 0 0
---->LABEL=Talk-IP code wi swap swap defaults 0 0
/dev/hda13 swap swap defaults 0 0
/dev/hda9 /mnt/win_misc vfat defaults 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0

End*********************************************************************************************

See the line marked with ---->the swap partition has a strange label....wat nonsense is this?
is thr some problem with the installation?

the /dev/hda13 was wat i manually added after a great pain [because FC4 did not recognise the swap first.]
then i did a swapon /dev/hda13.............then it worked.
but can someone please enlighten me on wat the default fstab entry means??


2]The text console shows up as an empty screen without any text at all [ctrl-alt-F1 thru ctrl-alt-F6 ....all are empty.............ctrl-alt-F7 is the GUI]

and yes the mingetty process is running neatly .........

4 0 2377 1 18 0 1556 340 - Ss+ tty1 0:00 /sbin/mingetty tty1
4 0 2378 1 19 0 1552 340 - Ss+ tty2 0:00 /sbin/mingetty tty2
4 0 2379 1 19 0 1556 340 - Ss+ tty3 0:00 /sbin/mingetty tty3
4 0 2380 1 19 0 1556 340 - Ss+ tty4 0:00 /sbin/mingetty tty4
4 0 2381 1 18 0 1556 340 - Ss+ tty5 0:00 /sbin/mingetty tty5
4 0 2382 1 18 0 1556 340 - Ss+ tty6 0:00 /sbin/mingetty tty6

what can possibly be the problem?

any help is duly welcome.
 
Old 08-03-2005, 03:34 PM   #2
kurtdriver
Member
 
Registered: May 2005
Location: Vancouver, Canada
Distribution: Fedora 18, Puppy Linux, various others
Posts: 107

Rep: Reputation: 15
I don't know about your first problem, but I share your second one: no virtual consoles since my upgrade, via http to FC4. I hope someone else has an possible answer to our questions. Happy computing, Kurt
 
Old 08-06-2005, 07:11 PM   #3
jcliburn
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Mississippi, USA
Distribution: Fedora
Posts: 435

Rep: Reputation: 33
The first problem (bogus swap label) is a known FC4 bug. Search bugzilla.redhat.com for details if you wish, but essentially, if you manually partition your disks during FC4 installation, the swap label will get corrupted. It works fine if you let the installer auto-partition your disks.

You took the proper corrective action. Well done.
 
Old 08-07-2005, 01:50 AM   #4
whencat
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Pondicherry,India
Distribution: Fedora Core 3, RedHat 9.0, SUSE 8.1 Personal,
Posts: 49

Original Poster
Rep: Reputation: 15
jcliburn,


Yes thanx friend......it seems to be a confirmed bug,i shud hav searched bugzilla befor posting here.
will be careful next time.

BTW,

Does it not seem that FC3 was a better product than FC4......
 
Old 08-07-2005, 10:16 AM   #5
jcliburn
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Mississippi, USA
Distribution: Fedora
Posts: 435

Rep: Reputation: 33
I'm not dissatisfied with FC4.

By the way, my text consoles work fine.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LILO configuration help - Strange label? RayQ Slackware 2 07-06-2005 10:13 AM
label swap device equinox Linux - General 2 02-17-2005 01:41 AM
Empty screen console text editor MikeZila Linux - Software 1 12-09-2004 04:00 PM
strange partition table - boot partition empty etanter Linux - General 0 12-23-2003 10:46 AM
Strange error reffering partition table and swap Thetargos Linux - General 1 06-19-2003 11:59 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:50 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration