LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-10-2012, 04:22 AM   #1
Moore
Member
 
Registered: Sep 2005
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
Strange behaviour on fedora16 - applications stop working after suspend.


Hello,
This is a strange issue to describe, but I wanted to document in case some one could help me analyse and determine root cause.

working on Toshiba Sat Pro with f16
3.2.10-3.fc16.i686.PAE #1 SMP Thu Mar 15 20:37:01 UTC 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux

In my work environment, I'm connected to LAN. No problems.
However when I Suspend the machine and then re start at home, strange behaviour occurs:
1/ evolution wont send mail
2/ sometimes evolution wont even display the mail in the inbox, get a spinning wheel and display message indicating trying to retrieve message with a long numerical index....
3/ internet connection works fine.
4/ I cannot launch new GUIs for certain apps, things like gedit, xemacs and so on.
5/ looked at dmesg and /var/log/* but see nothing noteworthy.

So I attempt to roboot.
1/ all windows appear to shut down ok but then the system just hangs on the fedora blue symbol. It does not actually reset.
2/ Finally I do a hard reset via the power button
3/ everything is fine after reboot, ie, can send mail and open apps etc etc.....

Would really appreciate any thoughts on this?


Another thing, is that I thought it might have been IPV6 related.
So I used these commands to disable.


sysctl -w net.ipv6.conf.all.disable_ipv6=1
(and for permanent setting)
echo "net.ipv6.conf.all.disable_ipv6=1" >> /etc/sysctl.conf

This seemed to work initially but the problem is back now and repeatable when I log in at home.
If I login at work place after a suspend - there is no problem.

Any thoughts on what this might be in relation to?


EDIT: just to note there is no problem with network connection from home.
Web in fine via firefox and I can even remote tunnel to work.

Last edited by Moore; 05-10-2012 at 04:23 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Non standard Hibernate & Suspend behaviour business_kid Linux - Laptop and Netbook 0 08-30-2011 10:50 AM
ps -ef strange behaviour ?? lionking_x Linux - Newbie 1 11-28-2007 05:22 PM
strange behaviour marsques Slackware 11 02-15-2006 06:05 PM
Odd suspend/resume behaviour (ThinkPad T40) Mad Merlin Linux - General 2 10-22-2003 11:07 PM
Strange Behaviour mikeyt_3333 Linux - General 4 08-06-2001 03:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:22 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration