LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-07-2004, 08:01 AM   #1
awlred
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Question Sound in Fedora 2 (Post-Redhat9 update)


OK, so I spent 3 days and 2 failed downloads getting Fedora2 got it to install over RH9 and now...the sound card can't be found (at /dev/dsp). I'm a bit of still and need help. I was previously running Kernal 2,4... now its 2.6 I'm not sure which may have caused this. So..yeh, if anyone knows whats wrong, please help me.

--awl

Edit:
Code:
Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
device /dev/dsp can't be opened (No such device)
The sound server will continue, using the null output device.
Is what I get when I try to apply settings in the Sound System in Control Centre (KDE 3.2)

Last edited by awlred; 07-07-2004 at 08:28 AM.
 
Old 07-07-2004, 08:45 PM   #2
schurt
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: raleigh, nc
Distribution: fedora, arch
Posts: 78

Rep: Reputation: 15
so you updated rh9 to fc2? that in itself will cause problems. aside from that, are your sound modules getting loaded?

in console as root: lsmod

and did you upgrade the kernel or do a fresh install? upgrading a kernel is _BAD_ always do fresh installs of new kernels.
 
Old 07-09-2004, 10:16 AM   #3
awlred
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
OK, I've clean installed FC2 and its now PARTIALLY working. KsCD is the only program I've sofar been able to get using the sound-card. If I try to do a test in Control Centre I get no errors, but I also get no sound, although aRts Control Tool shows there is output.

Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
device: default can't be opened for playback (Device or resource busy)
The sound server will continue, using the null output device.

Keeps coming up...any ideas...anyone?

PLEASE

Last edited by awlred; 07-09-2004 at 10:18 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ReadHat9 is dead, Long Live RedHat9! or How to get up2date and fresh RPMs post RHN9 timtak Red Hat 8 06-30-2006 06:27 AM
Realtek AC'97 problem under RedHat9, Fedora!! No sound input possible!!! Dziri Linux - Hardware 4 07-03-2005 10:29 PM
How can i update KDE to v3.2 for RedHat9? quzheng Linux - Software 4 07-19-2004 01:01 AM
How can i update KDE to v3.2 for RedHat9? quzheng Red Hat 1 07-18-2004 06:11 PM
Fedora Core 1 post install - sound card test freezes the machine plainmedici Fedora - Installation 0 04-19-2004 08:56 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration