LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-23-2003, 06:59 PM   #1
vagabondmuse
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Beaumont, Houston, TX
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Sound & Video Problem(s)


I got Fedora up and running on my computer, and even had a friend show me a few things to get me around.

Two things that he could not help me with were:

1.) When I boot into Fedora and log on to GAIM, the first time a person sends me a message it will play the sound, and it will play the sound when I send them a message. After that, no sound whatsoever. I tried something in one of the preferences to detect my soundcard, but it said something along the lines that mine wasn't detected or something, which makes no sense to me since GAIM played sounds.

2.) I have an ATI TV Wonder VE card in my computer. I'm not sure how to configure it in Fedora, if it is even possible. Can anyone help me with that?

All help is greatly appreciated!

Thanks,
VagabondMuse
 
Old 11-24-2003, 03:14 PM   #2
Tomasfuego
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: USA
Distribution: Lenny at work
Posts: 168

Rep: Reputation: 30
I cant remember if Fedora came with ALSA, but if it does not, download the rpms from freshrpms.net , then check out www.alsa-project.org (details under supported cards) to see how to set up the modules.conf file.

FOr the TV card, edit your modules.conf thing first

alias char-major-81 videodev
alias char-major-81-0 bttv
alias char-major-81-1 btaudio
options bttv card=54 radio=0 tuner=2
options tuner=2 debug=1

reboot the sucker and you want to try out the command v4l-conf and v4lctl ( i think)

after you are certain you see the card as /dev/video0 ( or something like that) try it out with xawtv
 
Old 11-25-2003, 05:02 AM   #3
jin.liu
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
go to
www.freshrpms.net
There are some ALSA rpms compiled for installing!
Enjoy!
Otherwise you can try OSS,see:
www.opensound.com
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg.conf - video && touchpad problem * (Dell C640) Pear-i Linux - Laptop and Netbook 2 07-27-2005 08:12 AM
Suse 9.2 Sound & Video Issues Xailian Linux - Hardware 2 04-30-2005 01:22 AM
Problem with my sound card.. can't play video & music files! MESShY Linux - Newbie 5 04-29-2005 08:29 PM
vdr+xine skips(sound&video) somtimes jimdaworm Linux - Software 0 10-13-2004 07:13 AM
sound & ethernet & video display redhatuser Linux - Networking 0 08-11-2004 08:56 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration