LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Fedora (http://www.linuxquestions.org/questions/fedora-35/)
-   -   nvidia driver and xmms (http://www.linuxquestions.org/questions/fedora-35/nvidia-driver-and-xmms-114764/)

ronss 11-11-2003 09:22 AM

nvidia driver and xmms
 
well, i got the nvidia driver installed, but now my xmms player does not work. have installed the xmms player mp3 rpm, but still does not work. i have had this problem before with another distro-not sure what the nvidia driver does with xmms player, but it stops it working. what a bummer

egkenny 11-11-2003 01:00 PM

I bet a lot of people have problems with the Nvidia driver. I finally got it working myself. It doesn't seem to have affected the XMMS player.

Fedora like RedHat has a crippled XMS player. You need to install the pluggin for it to work. I could not find any links for the same pluggin for Fedora. I used the same one I used for RedHat 8.0 and 9. I installed this rpm "xmms-mpg123-1.2.7-21.i386.rpm". XMMS started playing MP3s then.

I already had it but can't find any direct link anymore at http://www.xmms.org. They do have it at http://havardk.xmms.org/dist/xmms-1.2.7-rh8-rh9-rpm/

Is the one you installed? I know Fedora comes with XMMS 1.2.8 but the older pluggin seems to work with the limited testing I did.

wiraone 11-11-2003 01:43 PM

Add the following into /etc/yum.conf

[livna-stable]
name=Fedora Compatible Packages (stable)
baseurl= http://rpm.livna.org/fedora/$releasever/$basearch/yum/stable
gpgcheck=1

And do

$ yum install xmms-mp3

Work just fine on my system. BTW, I've just installed NVIDIA driver and up until now, I don't have any problem with it.

ronss 11-11-2003 04:11 PM

. will try to get it working after work tonight. later

ronss 11-12-2003 03:48 AM

[B]got off work, and just for the heck of it, opened shoutcast file , and clicked run on the xmms player-it started playing. what a surprise.,did not want to play last night, maybe the reboot did something. thanks for the great leads,

b0uncer 11-12-2003 01:35 PM

could some of you possibly help me...? I've got a Gentoo 1.4 distro, and (I guess it's because of NVIDIA driver because this problem appeared after installing it) I can't start xmms...well, actually I can start it, and it appears at the bottom of my screen where every program does, but no xmms windows are visible :(

so it's like xmms would start, but couldn't draw it's windows or something...if I minimize/unminimize it, I can see the Gnome's box-style-borders going down/up (like when minimizing any other application) so it's like the xmms would be invisible..? Also when I start it, I can't close it by clicking the bar at the bottom with my right mouse button and selecting "Close". The only way is to give it a kill command from terminal (and that's when terminal shows a line: "segmentation fault" or something)

so what could I do to get xmms visible (and working) again? I've tried to re-emerge it, but without success.... :(


All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.