LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-15-2007, 09:44 AM   #1
mickeyboa
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Indianapolis, Indiana
Distribution: FC-KDE, 32 and 64 bit
Posts: 1,398

Rep: Reputation: 55
Modprobe, Loading module problem


FC7 i386
I'am getting a error message when I do a
a /sbin/modprobe/ pctel

dmesg error message;

pctel: Unknown symbol pci_module_init

What does that error message mean ??

Last edited by mickeyboa; 08-15-2007 at 10:06 AM.
 
Old 08-16-2007, 12:58 PM   #2
jailbait
Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Blue Ridge Mountain
Distribution: Debian Wheezy, Debian Jessie
Posts: 7,476

Rep: Reputation: 156Reputation: 156
"pctel: Unknown symbol pci_module_init
What does that error message mean ??"

Using symbol pci_module_init has been deprecated since at least 2004. Your latest kernel may no longer support pci_module_init. You may need to gt a later version of your pctel driver.

http://www.ussg.iu.edu/hypermail/lin...11.0/0691.html


---------------------
Steve Stites
 
Old 08-22-2007, 08:48 PM   #3
sm4rk0
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Location: Serbia
Distribution: slackware-current, linux-2.6.latest-stable :)
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Lightbulb I had the same problem after upgrading from 2.6.21 to 2.6.22.4 kernel

Quote:
Originally Posted by mickeyboa View Post
FC7 i386
I'am getting a error message when I do a
a /sbin/modprobe/ pctel

dmesg error message;

pctel: Unknown symbol pci_module_init

What does that error message mean ??
If you have the driver source find where in code pci_module_init is called and replace it with pci_register_driver without changing the parameters (things in brackets). Recompile+reinstall the driver and then try to modprobe it.

Have fun!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
module.ko: make, install & used many times. Suddenly modprobe=invalid module format?? GrapefruiTgirl Linux - General 16 08-04-2007 05:40 AM
modprobe problem: Error inserting ndiswrapper.ko Invalid module format Antarctica Linux - Hardware 8 11-25-2006 04:04 PM
modprobe: modprobe: Couldn't locate module nvnet.o/nvaudio.o xiojqwnko Linux - Newbie 2 12-08-2003 05:41 PM
modprobe: modprobe can't locate module ppp0 in redhat 7.1 while shutting down. cyberdude3k Linux - Networking 1 09-08-2003 12:01 PM
Finding Module Dependencies...(Still loading...still loading..still loading..HANG!!!) Aeudian Linux - General 3 08-11-2003 03:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:59 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration