LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-26-2009, 10:32 PM   #916
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,745

Rep: Reputation: 76

SVN Revision 106 fixes a logic error in the media indications (in case you're aiming for 105 and wondering why you got 106.)

You can also use 'svn log' to see what's in the most recent svn revision.

Code:
matthew@tango:~/mlbtv/svn/mlbviewer$ svn log | head
------------------------------------------------------------------------
r106 | daftcat75 | 2009-02-26 20:29:44 -0800 (Thu, 26 Feb 2009) | 2 lines

Fixed a logic error in media availability indicators.

------------------------------------------------------------------------
r105 | daftcat75 | 2009-02-26 19:55:09 -0800 (Thu, 26 Feb 2009) | 3 lines

Added media availability indication to status line for ease of use during
Spring Training.
svn: Write error: Broken pipe
matthew@tango:~/mlbtv/svn/mlbviewer$
 
Old 02-27-2009, 09:15 AM   #917
eveostay
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2008
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
I'm new here -- if I do an svn up do I need to run the setup.py again?

(Thanks for all of your work on this -- it's totally excellent.)
 
Old 02-27-2009, 09:56 AM   #918
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,745

Rep: Reputation: 76
Quote:
Originally Posted by eveostay View Post
I'm new here -- if I do an svn up do I need to run the setup.py again?

(Thanks for all of your work on this -- it's totally excellent.)
If you ran setup.py even once, then I would guess you'll need to run it every time you do a svn up. Just a guess though. Personally, I never used setup.py since I want to make sure the code I'm running is the code I just changed. Give it a try without running setup.py and jump to Mar 6 or start at Mar 6 with:

Code:
./mlbviewer.py startdate=03/06/09
If it crashes out, it's using the previously installed library and you'll need to run setup.py every time you svn up.

Let me know what the result is.
 
Old 02-28-2009, 01:23 PM   #919
eveostay
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2008
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
If you ran setup.py even once, then I would guess you'll need to run it every time you do a svn up. Just a guess though. Personally, I never used setup.py since I want to make sure the code I'm running is the code I just changed. Give it a try without running setup.py and jump to Mar 6 or start at Mar 6 with:

Code:
./mlbviewer.py startdate=03/06/09
If it crashes out, it's using the previously installed library and you'll need to run setup.py every time you svn up.

Let me know what the result is.
I tried using my previous version first for today's games. It told me there were no games today (didn't catch the exact error).

Then I svn upped in the source directory and did 'sudo python setup.py install', which ran fine and then mlbviewer could find today's games. Awesome.
 
Old 03-01-2009, 04:53 PM   #920
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,745

Rep: Reputation: 76
Spring training video hisses and pops

Has anyone watched a Spring Training game video yet? Have you found that the audio portion hisses and pops?

I've tested this with:

- 2009 game, Linux mplayer, win32 codecs (hisses and pops)
- 2008 game, Linux mplayer, win32 codecs (sounds fine)
- 2009 game, Windows mplayer, win32 codecs (hisses and pops)
- 2009 game, Windows Media Player, (sounds fine)

If it weren't for the last result, I'd just write it off as Spring Training. Then again, there's no use worrying about it now since it will likely change next month. Still, it's been annoying enough that I haven't watched any Spring Training games. I'd like to catch at least some of the WBC.

Please let me know if you have video that doesn't hiss and pop with 2009 Spring Training and what player/codec version you are using.

Thanks!
daftcat
 
Old 03-01-2009, 10:15 PM   #921
Wolfvorkian
Member
 
Registered: Sep 2007
Distribution: Arch
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
Has anyone watched a Spring Training game video yet? Have you found that the audio portion hisses and pops?

I've tested this with:

- 2009 game, Linux mplayer, win32 codecs (hisses and pops)
- 2008 game, Linux mplayer, win32 codecs (sounds fine)
- 2009 game, Windows mplayer, win32 codecs (hisses and pops)
- 2009 game, Windows Media Player, (sounds fine)

If it weren't for the last result, I'd just write it off as Spring Training. Then again, there's no use worrying about it now since it will likely change next month. Still, it's been annoying enough that I haven't watched any Spring Training games. I'd like to catch at least some of the WBC.

Please let me know if you have video that doesn't hiss and pop with 2009 Spring Training and what player/codec version you are using.

Thanks!
daftcat
No problem except the White Sox -Dodger game today went into a big squeal. I figured maybe the sound card had drank draino but it turned out to be just that particular feed and after disconnecting and reconnecting all was fine. Other games I've watched have been okay too.

Sound is okay here with either mplayer or vlc. Codecs are whatever Arch supplies. Doesn't VLC come with codecs now too? Anyhow, VlC now works when it wouldn't last year, both video and audio. Sorry I can't be more specific.

Opening day, that will be the test. Wonder how they'll screw it up this year. To protect myself against that inevitability I've put a tiny install of XP into a tiny partition on an old laptop. That'll give me a fallback until you can fix the inevitable. You are indispensable man, be around on opening day for the hopefully quick fix.. pretty please, sugar on top.
 
Old 03-02-2009, 02:39 AM   #922
itshardertotell
Member
 
Registered: Aug 2008
Posts: 38

Rep: Reputation: 15
hi,

i am not too smart when it comes to using the terminal in ubuntu, so i hope someone can help me with my questions concerning watching some of the spring training games. when i start mlbviewer on today's date (march 2nd) it tells me "there was a parser problem with the listings page" and shows me no games for today.

then, as readme told me, i checked out the svn repository on sourceforge. this is what my terminal did show me.

Quote:
mrks@kom:~/Programme/mlbviewer-0.1alpha8$ svn co https://mlbviewer.svn.sourceforge.ne...lbviewer/trunk mlbviewer
A mlbviewer/test
A mlbviewer/test/mlbgameid.py
A mlbviewer/LICENSE.txt
A mlbviewer/mlbviewer.py
A mlbviewer/INSTALL
A mlbviewer/setup.py
A mlbviewer/MLBviewer
A mlbviewer/MLBviewer/LIRC.py
A mlbviewer/MLBviewer/__init__.py
A mlbviewer/MLBviewer/mlbtv.py
A mlbviewer/MLBviewer/config.py
A mlbviewer/README
Ausgecheckt, Revision 107.
what can i do next? i have no idea... mlbviewer practically hasn't changed a bit...

thanks so much for all the work on mlbviewer, it is an amazing tool!
markus
 
Old 03-02-2009, 12:51 PM   #923
Wolfvorkian
Member
 
Registered: Sep 2007
Distribution: Arch
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by itshardertotell View Post
hi,

i am not too smart when it comes to using the terminal in ubuntu, so i hope someone can help me with my questions concerning watching some of the spring training games. when i start mlbviewer on today's date (march 2nd) it tells me "there was a parser problem with the listings page" and shows me no games for today.

then, as readme told me, i checked out the svn repository on sourceforge. this is what my terminal did show me.



what can i do next? i have no idea... mlbviewer practically hasn't changed a bit...

thanks so much for all the work on mlbviewer, it is an amazing tool!
markus

Just run
Code:
python mlbviewer.py
in the directory where the new svn files are and you ought to be back in business.
 
Old 03-02-2009, 05:25 PM   #924
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,745

Rep: Reputation: 76
Quote:
Originally Posted by Wolfvorkian View Post
No problem except the White Sox -Dodger game today went into a big squeal. I figured maybe the sound card had drank draino but it turned out to be just that particular feed and after disconnecting and reconnecting all was fine. Other games I've watched have been okay too.

Sound is okay here with either mplayer or vlc. Codecs are whatever Arch supplies. Doesn't VLC come with codecs now too? Anyhow, VlC now works when it wouldn't last year, both video and audio. Sorry I can't be more specific.

Opening day, that will be the test. Wonder how they'll screw it up this year. To protect myself against that inevitability I've put a tiny install of XP into a tiny partition on an old laptop. That'll give me a fallback until you can fix the inevitable. You are indispensable man, be around on opening day for the hopefully quick fix.. pretty please, sugar on top.
What version of mplayer are you using?

I tried recording the stream to see if it was a network issue and that's a no-go. Still hisses and crackles. I was hoping it was just a 400K vs 800 K issue because the hiss and crackle is what eventually turned me off of the MiLB.TV offering (that and only a couple of games a day and usually the same four teams.)

I'm tempted to play hookey on Opening Day but it's quite possible that more than half the problems we run into in Opening Month are on MLB.com's end rather than mlbviewer.

So....I just encourage you all to have some patience and check back here frequently in April. I'll try to fix any problems on mlbviewer's end within a day or two but I'm quite sure I'll be answering, "there's nothing mlbviewer can do to fix mlb.com" quite a bit in the first month.
 
Old 03-02-2009, 05:34 PM   #925
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,745

Rep: Reputation: 76
Quote:
Originally Posted by itshardertotell View Post
hi,

i am not too smart when it comes to using the terminal in ubuntu, so i hope someone can help me with my questions concerning watching some of the spring training games. when i start mlbviewer on today's date (march 2nd) it tells me "there was a parser problem with the listings page" and shows me no games for today.

then, as readme told me, i checked out the svn repository on sourceforge. this is what my terminal did show me.



what can i do next? i have no idea... mlbviewer practically hasn't changed a bit...

thanks so much for all the work on mlbviewer, it is an amazing tool!
markus
The changes in recent revisions are very subtle (as are the problems they fixed.)

At least until Opening Day, the mlb.com service hasn't changed much and so mlbviewer hasn't had to change much. A little defensive code here and there to handle exhibition games with unknown or "to be determined" team codes was added. New teamcodes are added as they put up new listing pages. I don't expect to (and really don't want to) change anything big until Opening Day because your guess is as good as anyone else's (including mine) about whether mlbviewer will even work with the 2009 regular season service. This is also a big reason why I haven't cut a new official release with these recent changes yet.
 
Old 03-02-2009, 07:32 PM   #926
Wolfvorkian
Member
 
Registered: Sep 2007
Distribution: Arch
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
What version of mplayer are you using?

I tried recording the stream to see if it was a network issue and that's a no-go. Still hisses and crackles. I was hoping it was just a 400K vs 800 K issue because the hiss and crackle is what eventually turned me off of the MiLB.TV offering (that and only a couple of games a day and usually the same four teams.)

I'm tempted to play hookey on Opening Day but it's quite possible that more than half the problems we run into in Opening Month are on MLB.com's end rather than mlbviewer.

So....I just encourage you all to have some patience and check back here frequently in April. I'll try to fix any problems on mlbviewer's end within a day or two but I'm quite sure I'll be answering, "there's nothing mlbviewer can do to fix mlb.com" quite a bit in the first month.
I really have no idea. Since Arch is allegedly "cutting edge" I assume it is the latest or close to it since I stay updated well. Below is what the package manager says.

[mike@arch ~]# pacman -Si mplayer
Repository : extra
Name : mplayer
Version : 28347-2
URL : http://www.mplayerhq.hu/

I can't find a command for the version with a $ mplayer --help

and $ mplayer --version comes up with this.

MPlayer dev-SVN-rUNKNOWN-4.3.2 (C) 2000-2009 MPlayer Team

There is also a Gmplayer which has a little GUI control box and in the "about" section where you can often find the version number...nothing but a picture of a girl and a list of credits to the developers.

Not having problems with video or audio is for the *400* stream though. I didn't give them the extra bucks for the faster one being the DSL connection up here has been so erratic getting the slow one I consider to be a blessing. And not having problems means that I just lost the video feed totally somewhere around halfway through the Sox-Mariner game today.<snicker>
 
Old 03-03-2009, 10:29 AM   #927
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,745

Rep: Reputation: 76
I was using mplayer-1.0rc2 that I built myself. I reinstalled the mplayer packaged by debian which is an SVN version (not sure if it's older or newer than rc2) and that seems to have fixed it. On the windows side, I downloaded an svn version with the gui. The gui is nice and the sound hisses quite a bit less, but still has a hiss/crackle to it. Not enough to be annoying though. Thanks Wolfvorkian!
 
Old 03-03-2009, 10:32 AM   #928
itshardertotell
Member
 
Registered: Aug 2008
Posts: 38

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by Wolfvorkian View Post
Just run
Code:
python mlbviewer.py
in the directory where the new svn files are and you ought to be back in business.
thank you so much!! it works now! i am dumb, i know. didn't know how easy it was.

thanks thanks thanks!
 
Old 03-03-2009, 10:41 AM   #929
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,745

Rep: Reputation: 76
Usage tip

I've found using mlbviewer within "screen" to be very useful. Although screen does mangle some of the curses gui like the horizontal rule, the colors still show up, and what screen allows makes it invaluable for me.

Quick demo of what a typical session would be for me:

Start screen.

Start mlbviewer.

Select a game and begin playback.

Detach the session using Ctrl-A, then Ctrl-D key sequence.

Now the terminal is re-usable for other tasks.

When game is over, you can screen -r to reattach to the session.

For me, this is an awesome option because I watch games remotely, e.g. there's a laptop connected to a wall mounted monitor that I ssh into and start a game from another, remote laptop on the couch. If I lose the ssh session (been known to happen), I lose the game I was watching. If I've detached the session, I can shutdown the remote laptop and the game still continues to play.
 
Old 03-04-2009, 01:53 PM   #930
Theophile
Member
 
Registered: Jan 2003
Posts: 283

Rep: Reputation: 35
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
If I lose the ssh session (been known to happen), I lose the game I was watching. If I've detached the session, I can shutdown the remote laptop and the game still continues to play.
Just so you know, you don't even have to detach the session. As long as you're 'screen'ed, the process will not die if you lose your terminal session.

I'm looking forward to seeing how they implement things come opening day. I am really, really hoping they move to .flv and they add a 720p stream. I would probably cry with joy.
 
  


Reply

Tags
help, install, installation, instructions, seek, vlc, windows


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mlb.com gameday audio stream statmobile Linux - Newbie 6 05-06-2008 10:16 PM
link dies intermittently-seemingly at random- between win<->linux not linux<->linux?? takahaya Linux - Networking 10 03-09-2007 10:37 PM
triple boot linux/linux/linux No Windows involved toastermaker Linux - Newbie 12 03-02-2006 10:40 PM
Redhat (rhel v2.1) bootup problem with linux (linux vs linux-up) namgor Linux - Software 2 06-24-2004 02:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration