LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-02-2013, 07:15 PM   #3916
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,766

Rep: Reputation: 76
SVN revision 399: added hack for getStartOfGame() - nexdef archives with mlbhls rev 63 working


So I had more waiting around time at work to look into it and it wasn't that hard at all to add five seconds to the published start of game. Combined with thegryghost's edits in rev62 and 63, it seems all archived nexdef games including my beloved Royals are starting from the correct time now. Now you will be able to actually watch the game before seeing the "Thank You For Watching" screen.

Please update your mlbhls and your mlbviewer to the latest revisions.

I have tested my hack with the latest mlbhls for several (but not all) games. If you still see any problems with games starting at the incorrect time (my hack should be isolated to just the nexdef start of game), tell me which day and which game.

Thanks thegryghost for your continued support.
 
Old 04-02-2013, 07:43 PM   #3917
thegryghost
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Distribution: Gentoo
Posts: 28

Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
Thanks for the awesome support!

Bos@NYY and Mia@Was yesterday work from start with 63.

Now to a game I actually care about. KC@Cws still seems to be affected.

X-PROGRAM-DATE-TIME is 2013-04-01T20:00:06+00:00 and innings start_time is 20:00:06. So the date-time minus the -F is 0. Since that's less than 5 seconds, that gets set to 1. Correct? The first timestamp in the file is 20/00/07. This seems like it should be a perfect match to your algorithm. But instead it starts playing from the end (a 23/../...ts something timestamp.) I realize my "fix" for getStartOfGame would not be so easy as I will need to convert the string to a time structure before adding the five seconds to make sure a published start time of hh:mm:56 does not become a nonsense value of hh:mm:61. Still something I might do, but just not right now.
I just commited another fix (rev 64). The code assumed that the user specified start time would always be greater than the playlist start time. In the KC@CWS, the times are equal so mlbhls never even tried to find the proper position.

Again, let me know if it's still broken and I'll try to fix it
 
Old 04-02-2013, 08:33 PM   #3918
edsmith123
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2013
Posts: 10

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
Weird. Default config file writes a coverage= setting. I suppose you could have removed it. Not sure how to defend against that in the code. Maybe in the loads() routine, I can do a check of mandatory parameters? I'll have to think that one over to see how to fix it.

But I'm glad you got it working again.
I may have just accidently overwritten that line in the config and not noticed.
 
Old 04-02-2013, 08:38 PM   #3919
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,766

Rep: Reputation: 76
Quote:
Originally Posted by thegryghost View Post
I just commited another fix (rev 64). The code assumed that the user specified start time would always be greater than the playlist start time. In the KC@CWS, the times are equal so mlbhls never even tried to find the proper position.

Again, let me know if it's still broken and I'll try to fix it
Perfect. I have commented out the hack and I think I am just about ready to check in the sourceforge release at the nice round number of revision 400.
 
Old 04-02-2013, 09:08 PM   #3920
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,766

Rep: Reputation: 76
Released 2013-sf-1, first sourceforge release for 2013

In what may be a record, first sourceforge release is posted just three days into the season.

First sourceforge release denotes all major functionality is tested and working.

For those who like version number trivia, the sourceforge release is called "2013rev400sf-1" (first sourceforge release for 2013.) And shortly after the link went live, I revved the version number to "2013rev401+". This means any of you who continue to stay up-to-date on the SVN releases will be using a revision that is at least 401 or newer. I will eventually look into getting svn to auto-increment my version string for me. Until then, it probably won't change much unless I do another sourceforge release or I want to mark a major change like post-rewrite (the last time I changed the version string.)
 
Old 04-03-2013, 03:16 AM   #3921
randcoop
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
MLB must be changing times in archives

I'm using mlbhs version 64 and mlbviewer version 401. Trying to go back a couple of days and watch the nexdef archive doesn't work...it drops me to the end of the game. It does the same thing when I try to go to an inning. It says it's trying to get to 17:31, but I'm put at the end of the game anyway.

But trying yesterday's games, it works...although admittedly, it takes me to the Game Will Start Shortly message for a long time (several minutes). Jumping to the top of the first inning sort of solves that problem, since that worked.

I can't explain why the archive from two days ago doesn't work, but the one from yesterday works.
 
Old 04-03-2013, 03:27 AM   #3922
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,766

Rep: Reputation: 76
Quote:
Originally Posted by randcoop View Post
I'm using mlbhs version 64 and mlbviewer version 401. Trying to go back a couple of days and watch the nexdef archive doesn't work...it drops me to the end of the game. It does the same thing when I try to go to an inning. It says it's trying to get to 17:31, but I'm put at the end of the game anyway.

But trying yesterday's games, it works...although admittedly, it takes me to the Game Will Start Shortly message for a long time (several minutes). Jumping to the top of the first inning sort of solves that problem, since that worked.

I can't explain why the archive from two days ago doesn't work, but the one from yesterday works.
Two days ago doesn't help me. Which game?
 
Old 04-03-2013, 08:23 AM   #3923
splittter
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2013
Posts: 8

Rep: Reputation: Disabled
Just started using mlbviewer this season, looks awesome, thanks a lot.

Got a question about the 'jump to innings' feature, should it be able to differentiate between the Home and Away feeds? At the moment I think it's only playing Home. I'm set to follow the Giants, and if I start the nexdf stream of last night's game at the Dodgers normally I get the Giants coverage, but using jump to innings (was trying T1) I always got the Dodgers stream. I then looked at the Cardinals/Diamondbacks game, and could toggle between Home & Away streams fine when starting normally, but jump to innings was always the same one.

Am using rev401, if that's the way things are, fair enough, but thought I'd ask.
 
Old 04-03-2013, 12:23 PM   #3924
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,766

Rep: Reputation: 76
Quote:
Originally Posted by splittter View Post
Just started using mlbviewer this season, looks awesome, thanks a lot.

Got a question about the 'jump to innings' feature, should it be able to differentiate between the Home and Away feeds? At the moment I think it's only playing Home. I'm set to follow the Giants, and if I start the nexdf stream of last night's game at the Dodgers normally I get the Giants coverage, but using jump to innings (was trying T1) I always got the Dodgers stream. I then looked at the Cardinals/Diamondbacks game, and could toggle between Home & Away streams fine when starting normally, but jump to innings was always the same one.

Am using rev401, if that's the way things are, fair enough, but thought I'd ask.
Short answer: lazy coding bug. Should be fixed now in rev402.

Longer answer: the entire GUI and a lot of the backend got rewritten this Spring Training to re-organize and clean up the code. The very first thing I wanted to rewrite was the innings window (which was a mess just mashed into the "Big Daddy Action": audio, video, condensed games, and highlights are handled in one major clause) even before I had the logic for follow and coverage rewritten. To get the new code working, I just chose the first video entry which happens to be home. I forgot to update that piece of code once I had rewritten the preferred media selection (choose follow first if present and matching, then prefer coverage setting, and finally default to home if neither is available.)
 
1 members found this post helpful.
Old 04-03-2013, 12:32 PM   #3925
randcoop
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
Two days ago doesn't help me. Which game?
I tried both the Yankees Red Sox and the Washingon games of April 1 (hence, two days ago).
 
Old 04-03-2013, 01:17 PM   #3926
splittter
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2013
Posts: 8

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
Short answer: lazy coding bug. Should be fixed now in rev402.

Longer answer: the entire GUI and a lot of the backend got rewritten this Spring Training to re-organize and clean up the code. The very first thing I wanted to rewrite was the innings window (which was a mess just mashed into the "Big Daddy Action": audio, video, condensed games, and highlights are handled in one major clause) even before I had the logic for follow and coverage rewritten. To get the new code working, I just chose the first video entry which happens to be home. I forgot to update that piece of code once I had rewritten the preferred media selection (choose follow first if present and matching, then prefer coverage setting, and finally default to home if neither is available.)
Thanks a lot, updated and it works fine.
 
Old 04-03-2013, 01:42 PM   #3927
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,766

Rep: Reputation: 76
Quote:
Originally Posted by randcoop View Post
I tried both the Yankees Red Sox and the Washingon games of April 1 (hence, two days ago).
Yes, but when I saw your message, that was only one day ago for me. I have mlbviewer users in Europe, Asia, and Australia while I'm in California. I wasn't going to make an assumption on where you were or what "two days ago" meant in your timezone.

That's surprising because Yankees-Red Sox game was the first one we focused on to get it working.

There is no "make install" for mlbhls. Is it possible that you didn't actually replace your mlbhls binary? I always do it this way to make sure it overwrites the one that mlbviewer is likely to pick up:

Code:
$ make clean && make && sudo cp mlbhls $(which mlbhls)
If you are certain that you are actually using the rev64 binary, then can you see if my 5 second hack works? Uncomment lines 655-658 in MLBviewer/mlbSchedule.py. Search for "hack" and uncomment these four lines that follow that comment:

Code:
                            #d=datetime.datetime.strptime(start_time, "%H:%M:%S")
                            #t=datetime.timedelta(seconds=5)
                            #n=d+t
                            #start_time=n.strftime("%H:%M:%S")
If that works for you, I could make enabling that code a configuration file option.

If I get a chance today, I can add some additional debugging to the log file to help you get the information we (mlbhls dev and myself) would need to see what exactly is going on at your end.

Last edited by daftcat; 04-03-2013 at 02:22 PM.
 
Old 04-03-2013, 05:36 PM   #3928
randcoop
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by daftcat View Post
Yes, but when I saw your message, that was only one day ago for me. I have mlbviewer users in Europe, Asia, and Australia while I'm in California. I wasn't going to make an assumption on where you were or what "two days ago" meant in your timezone.

That's surprising because Yankees-Red Sox game was the first one we focused on to get it working.

There is no "make install" for mlbhls. Is it possible that you didn't actually replace your mlbhls binary? I always do it this way to make sure it overwrites the one that mlbviewer is likely to pick up:

Code:
$ make clean && make && sudo cp mlbhls $(which mlbhls)
If you are certain that you are actually using the rev64 binary, then can you see if my 5 second hack works? Uncomment lines 655-658 in MLBviewer/mlbSchedule.py. Search for "hack" and uncomment these four lines that follow that comment:

Code:
                            #d=datetime.datetime.strptime(start_time, "%H:%M:%S")
                            #t=datetime.timedelta(seconds=5)
                            #n=d+t
                            #start_time=n.strftime("%H:%M:%S")
If that works for you, I could make enabling that code a configuration file option.

If I get a chance today, I can add some additional debugging to the log file to help you get the information we (mlbhls dev and myself) would need to see what exactly is going on at your end.
First, I understand about the days and meant nothing by my parenthetical comment about two days. I'm in Europe and 9 hours ahead of the US west coast time.

Second, you're correct. It turns out that I was apparently not truly updating the version of mlbhls (I was simply using svn to update). I promise not to make that mistake again. The games play correctly now, including the older archived games.
 
Old 04-03-2013, 08:09 PM   #3929
mchapter
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: austin, tx
Distribution: osx 10.8.3
Posts: 46

Rep: Reputation: 17
Looking good daftcat.

Went to watch the phils @ barves, a couple hours in. It looks like the live_from_start setting is not recognized, which lead me to another oddity: after 2 hours of game time, on the innings screen mlbviewer shows "Last available half inning is: Bot 14"

i'm using mlbhls version 64 and mlbviewer 402.
 
Old 04-03-2013, 09:09 PM   #3930
daftcat
mlbviewer Maintainer
 
Registered: Apr 2008
Posts: 1,766

Rep: Reputation: 76
Quote:
Originally Posted by mchapter View Post
Looking good daftcat.

Went to watch the phils @ barves, a couple hours in. It looks like the live_from_start setting is not recognized, which lead me to another oddity: after 2 hours of game time, on the innings screen mlbviewer shows "Last available half inning is: Bot 14"

i'm using mlbhls version 64 and mlbviewer 402.
live_from_start: wouldn't doubt it. More than a few things didn't make it into the rewrite. I can add that later tonight.

innings oddities I can also look into. Sounds like I forgot to do a minus 10 somewhere. I believe I have the top innings in innings[x] where x is 1-9 and the bottom innings in innings[y] where y is 11-19. I bet if you wait until the top of 6th inning, it will say, last available Bot 15. I guess I should look at that one now while there are still live games available.

Last edited by daftcat; 04-03-2013 at 09:22 PM.
 
  


Reply

Tags
help, install, installation, instructions, seek, vlc, windows


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mlb.com gameday audio stream statmobile Linux - Newbie 6 05-06-2008 10:16 PM
link dies intermittently-seemingly at random- between win<->linux not linux<->linux?? takahaya Linux - Networking 10 03-09-2007 10:37 PM
triple boot linux/linux/linux No Windows involved toastermaker Linux - Newbie 12 03-02-2006 10:40 PM
Redhat (rhel v2.1) bootup problem with linux (linux vs linux-up) namgor Linux - Software 2 06-24-2004 02:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:44 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration