LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-24-2010, 02:27 PM   #2956
mchapter
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: austin, tx
Distribution: osx 10.8.3
Posts: 46

Rep: Reputation: 17

Quote:
Originally Posted by itshardertotell View Post
hm. i am o nthe latest svn update for the regular branch (#253) and it still comes up with the same error when i try to play a game in mlbviewer. here is the debug output again. is it a problem with my suds?



thanks for anyone who can help!
markus
you also have to follow the steps in this post http://www.linuxquestions.org/questi...ml#post3974804

they essentially are:
Code:
$ cd mlbviewer
$ cp MediaService.xsd ~/.mlb
$ rm -r /tmp/suds/*
if that doesn't work, do a which on your mlbviewer.py
Code:
which mlbviewer.py
and see if it's in the local mlbviewer directory (i.e. where svn put it), or in /usr/bin... if it's in /usr/bin I would delete that and just use the local version in the svn directory.
 
Old 05-25-2010, 01:30 PM   #2957
itshardertotell
Member
 
Registered: Aug 2008
Posts: 38

Rep: Reputation: 15
thanks so much, mchapter! that worked! thank you so much!
 
Old 05-27-2010, 06:30 AM   #2958
duhctaep
LQ Newbie
 
Registered: May 2010
Distribution: ubuntu
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
would a script that downloads an audio file and converts it to an mp3, suitable for playing on an mp3 player, be something that would upset an mlb.com troll?

btw, it seems that this forum thread is where all discussion of mlbviewer is happening. i think it would help a lot of people to put a link pointing here from the sf.net page, if there isn't one already. i just stumbled across it by googling python exceptions.
 
Old 05-27-2010, 01:50 PM   #2959
swordthrower
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: North Cackilacky
Distribution: Ubuntu, Linux Mint
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
mplayer issues?

I just installed the latest mlbviewer from svn and when I select a game it freezes after the following output (I disabled really-quiet in mplayer), and mplayer doesn't pop up. But if I do a ps -A it shows up as running.

I have verified that mplayer can play videos using -vo "xv".

Strangely enough, when I first installed mlbviewer, it worked for about 10 seconds, and then mplayer starting stuttering pretty badly. Then I built the latest mplayer from source, and I got the following error. So, I scrapped the newest version, and reinstalled mplayer from the repositories... no luck, as you can see!

Thanks for you help. I didn't see any other posts with this specific problem. FWIW, I'm running Linux Mint 8.



Code:
Buffering streamRTMPDump v2.2d
                              (c) 2010 Andrej Stepanchuk, Howard Chu, The Flvstreamer Team; license: GPL
                        Connecting ...
                                      MPlayer SVN-r31226-4.4.1 (C) 2000-2010 MPlayer Team

         Playing -.
                   Reading from stdin...
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   INFO: Connected...
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   Starting Live Stream
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   INFO: Metadata:
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   INFO:   width                 400.00
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   INFO:   height                448.00
                                                                   INFO:   framerate             29.97
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   INFO:   videocodecid          7.00
Cache fill:  0.00% (0 bytes)   INFO:   videodatarate         704.00
                                                                   INFO:   audiodatarate         32.00
Cache fill: 19.92% (417792 bytes)   
                                    libavformat file format detected.
                                                                     [flv @ 0x939a7f0]Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
                                                              [lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
                   [lavf] stream 1: audio (aac), -aid 0
                                                       VIDEO:  [H264]  400x448  0bpp  29.970 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
467.221 kB / 5.03 sec
 
Old 05-27-2010, 05:42 PM   #2960
mchapter
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: austin, tx
Distribution: osx 10.8.3
Posts: 46

Rep: Reputation: 17
Quote:
Originally Posted by swordthrower View Post
I just installed the latest mlbviewer from svn and when I select a game it freezes after the following output (I disabled really-quiet in mplayer), and mplayer doesn't pop up. But if I do a ps -A it shows up as running.
In your ~/.mlb/config, what is the 'video_player=' line? One that I used at one point is video_player=mplayer -cache 2048.

Last edited by mchapter; 05-27-2010 at 06:00 PM. Reason: quote tag
 
Old 05-27-2010, 06:47 PM   #2961
swordthrower
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: North Cackilacky
Distribution: Ubuntu, Linux Mint
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by mchapter View Post
In your ~/.mlb/config, what is the 'video_player=' line? One that I used at one point is video_player=mplayer -cache 2048.
Here is my .config file, with the same video_player line as you suggested... Are there other options for video players? Can I use totem?

Code:
# See README for explanation of these settings.
# user and pass are required except for Top Plays
user=*****
pass=*****

show_player_command=0

live_from_start=0

favorite_color=cyan

speed=800

video_follow=

video_player=mplayer -cache 2048

show_inning_frames=1

x_display=

audio_player=mplayer -cache 64 -really-quiet

flash_browser=firefox %s

max_bps=800000

bg_color=xterm

coverage=home

strict_stream=1

audio_follow=

top_plays_player=

favorite=

use_color=0

use_nexdef=0

debug=0

time_offset=

blackout=

Last edited by swordthrower; 05-28-2010 at 08:58 AM.
 
Old 05-27-2010, 09:39 PM   #2962
mchapter
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: austin, tx
Distribution: osx 10.8.3
Posts: 46

Rep: Reputation: 17
Quote:
Originally Posted by swordthrower View Post
Here is my .config file, with the same video_player line as you suggested... Are there other options for video players? Can I use totem?

Code:
# See README for explanation of these settings.
# user and pass are required except for Top Plays
user=mnrjj@yahoo.com
pass=*****

show_player_command=0
My understanding is yes, you can use any video player you like. There are two parameters that get filled in your video_player= command. One is %f which is a unique filename based on the stream, and %s does something.. I don't know what though.

I would turn on show_player_command=1 and see what the command looks like. If you use your current setup, you should see mplayer open shortly after you select a game (it has to fill the buffer first). If it doesn't open, then we can dissect the command that's shown and see if it's mplayer that is at fault. You could also substitute other players as you suggested.
 
Old 05-28-2010, 12:33 AM   #2963
poorboywilly
Member
 
Registered: Apr 2009
Posts: 120

Rep: Reputation: 18
Quote:
Originally Posted by mchapter View Post
My understanding is yes, you can use any video player you like. There are two parameters that get filled in your video_player= command. One is %f which is a unique filename based on the stream, and %s does something.. I don't know what though.

I would turn on show_player_command=1 and see what the command looks like. If you use your current setup, you should see mplayer open shortly after you select a game (it has to fill the buffer first). If it doesn't open, then we can dissect the command that's shown and see if it's mplayer that is at fault. You could also substitute other players as you suggested.
Any video player that can read FLV containers and decode h264 at an acceptable rate on your computer should be fine. The audio is AAC and should not be a problem for any decent video player.

%s is what he is looking for: mplayer replaces it with the name of the file (or stream or whatever) that the video player should open. In the case of "regular" (non-nexdef) streams, rtmpdump/flvstreamer is downloading the video data and that is being piped to the stdin of the video_player command. Thus, %s will be replaced with "-" in this case. Try using
Code:
video_player=yourplayer -options %s
and seeing if you can get it working with another player.

Also, can you use mplayer to play a video file located on your computer? You said you compiled mplayer from source and then installed it again from the repository, are you sure you aren't still using the compiled version? (doing a "which mplayer" may help determine that).
 
Old 05-28-2010, 02:51 PM   #2964
swordthrower
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: North Cackilacky
Distribution: Ubuntu, Linux Mint
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Thanks for your help, guys. I've got it working with vlc (video_player=vlc %s).
 
Old 05-31-2010, 03:43 PM   #2965
swordthrower
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: North Cackilacky
Distribution: Ubuntu, Linux Mint
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Jumpy playback...

I've had an issue with mlbviewer where the video gets jumpy after a few minutes, and it pauses every few seconds for a second or so, then plays for a few seconds, then pauses, and so on.

The video player output when it pauses is:

Code:
number of reference frames exceeds max (probably corrupt input), discarding one
This has happened for every game regardless of resolution or video player. It starts after about 3-5 minutes of smooth playing.

Anyone have this problem as well?

Thanks!
 
Old 05-31-2010, 03:45 PM   #2966
js102704
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 4

Rep: Reputation: 1
Is there a post or a link which describes how to start from scratch with mlbviewer and download the latest version?
 
Old 05-31-2010, 05:28 PM   #2967
swordthrower
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: North Cackilacky
Distribution: Ubuntu, Linux Mint
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by js102704 View Post
Is there a post or a link which describes how to start from scratch with mlbviewer and download the latest version?
I followed this post to get mine installed.

http://www.linuxquestions.org/questi...ml#post3943407
 
Old 05-31-2010, 07:10 PM   #2968
swordthrower
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: North Cackilacky
Distribution: Ubuntu, Linux Mint
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by swordthrower View Post
I've had an issue with mlbviewer where the video gets jumpy after a few minutes, and it pauses every few seconds for a second or so, then plays for a few seconds, then pauses, and so on.

The video player output when it pauses is:

Code:
number of reference frames exceeds max (probably corrupt input), discarding one
This has happened for every game regardless of resolution or video player. It starts after about 3-5 minutes of smooth playing.

Anyone have this problem as well?

Thanks!

Also, once in a while I get this message along with the multitudes of the above message:

Code:
avcodec decoder error: more than 5 seconds of late video -> dropping frame (computer too slow ?)
I have the latest w32codecs installed, and my computer is definitely not too slow...

Anybody seeing this too?
 
Old 06-01-2010, 08:34 PM   #2969
mchapter
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: austin, tx
Distribution: osx 10.8.3
Posts: 46

Rep: Reputation: 17
Quote:
Originally Posted by swordthrower View Post
Also, once in a while I get this message along with the multitudes of the above message:

Code:
avcodec decoder error: more than 5 seconds of late video -> dropping frame (computer too slow ?)
I have the latest w32codecs installed, and my computer is definitely not too slow...

Anybody seeing this too?
I'm not seeing anything like that but sometimes I do have some trouble with the feed dropping out and returning to the mlbviewer menu on live games. It's kinda frustrating but I don't know exactly what's causing it. Have you tried different fidelities? 1200k is pretty nice, 800k is watchable too.
 
Old 06-02-2010, 01:20 PM   #2970
swordthrower
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: North Cackilacky
Distribution: Ubuntu, Linux Mint
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by mchapter View Post
I'm not seeing anything like that but sometimes I do have some trouble with the feed dropping out and returning to the mlbviewer menu on live games. It's kinda frustrating but I don't know exactly what's causing it. Have you tried different fidelities? 1200k is pretty nice, 800k is watchable too.
So, I've noticed that if I pause the stream, for literally just a few seconds once I start it playing, this issue doesn't seem to re-occur. I'm assuming what's happening is that more video is being shoved into the buffer, and so it never gets into the choppy stage since there's a little bit of wiggle room for the stream to be buffered.... But the fact is I have no idea why it works! It just does.
 
  


Reply

Tags
help, install, installation, instructions, seek, vlc, windows


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mlb.com gameday audio stream statmobile Linux - Newbie 6 05-06-2008 10:16 PM
link dies intermittently-seemingly at random- between win<->linux not linux<->linux?? takahaya Linux - Networking 10 03-09-2007 10:37 PM
triple boot linux/linux/linux No Windows involved toastermaker Linux - Newbie 12 03-02-2006 10:40 PM
Redhat (rhel v2.1) bootup problem with linux (linux vs linux-up) namgor Linux - Software 2 06-24-2004 02:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration