LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-30-2003, 11:48 AM   #1
harley51
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Downey Ca
Distribution: Fedora 11
Posts: 222

Rep: Reputation: 30
Intel i865pe chipset sound problem


I have no sound with Fedora Core 1 . When I use the Intel driver alsa_adi-0.9.1_rev5 which worked in Redhat 9.0. When you make install that's when it errors. I'm using the Intel D865Perl motherboard, with the Intel 865PE chipset, The onboard sound is a Integrated 6-Channel ADI 1985 with Audio ESP. Any suggestions.

Last edited by harley51; 11-30-2003 at 12:23 PM.
 
Old 12-01-2003, 07:10 AM   #2
Gnomo
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I had the same problem. My motherboard is the Intel D865 PERL.

Try the following:
1) Download last alsa driver (driver+lib+util files)available from www.alsa-project.org
2) Follow the instructions from
http://www.alsa-project.org/alsa-doc...odule=intel8x0

BUT

instead of

./configure --with-cards=intel8x0 --with-sequencer=yes;make;make install

do

./configure
mkdir -p include/linux
touch include/linux/workqueue.h
make
make install

and continue with the instructions.

This worked for me. However, even if the sound works, I still get an error message starting kde.

Let me know...

Last edited by Gnomo; 12-01-2003 at 07:13 AM.
 
Old 12-01-2003, 05:38 PM   #3
harley51
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Downey Ca
Distribution: Fedora 11
Posts: 222

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Gnomo

Thanks I'll give it a try and let you know how it works. Next question is which package did you use because they have a new one out.

Last edited by harley51; 12-01-2003 at 07:39 PM.
 
Old 12-02-2003, 05:36 AM   #4
Gnomo
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I checked the site, and it seems they released a 1.0.0rc1 version just yesterday. I used 0.9.8 version myself.
 
Old 12-08-2003, 11:00 AM   #5
pasha
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Italy
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Unhappy Which Disk configuration do you have ?

Hi,
which hdd configuration do you have ?
Are you using SATA drive in enhanced mode or compatibility mode ?
I am planning a new buy so better to know...

- thanks
- Pasha
 
Old 12-08-2003, 04:41 PM   #6
harley51
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Downey Ca
Distribution: Fedora 11
Posts: 222

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I'm not using the sata drives I'm using standard IDE. I turned off sata in the bios. I also am not using enhanced usb2 because some of my devices still use usb1. Plus I found it easier to get xp up and running well. Same for Linux. Great board to buy it's very fast.
 
Old 04-17-2004, 08:16 PM   #7
sparrowho
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Fedora Core 1
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I also had this sound problem and struggled for days to fix it. Finally resolved it by going to www.intel.com and getting newer BIOS and the LINUX Red Hat 9 driver for sound. Don't know if BIOS was required to fix problem but figured it was a good idea. After downloading the driver and extracting it I did a chmod 700 on the file to make it execuatable and then ran it from terminal window. I now have sound.

I am a new at Fedora so probably can't help much more than this.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound from Intel 915 GM Chipset? SgC.9711 Linux - Hardware 11 11-28-2005 09:21 AM
Sound problem 10.0.... intel 830 chipset, lspci info inside RodCas Slackware 8 02-25-2005 01:27 PM
Intel 865pe chipset sound problem harley51 Fedora 0 12-06-2003 04:39 PM
Sound / RH8 / Yamaha - Intel Chipset SkydiverFL Linux - Hardware 1 12-12-2002 07:34 PM
Sound with Intel 810E Chipset danishmr Linux - Hardware 0 05-09-2002 04:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:11 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration