LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-30-2006, 12:45 AM   #1
j.rahulraj
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
how to use reliance netconnection on fedora using usb cable for LG LSP-350R phone?


I am using a usb cable for LG LSP-350R phone

#/etc/wvdial.conf



[Modem0]
Modem= /dev/ttyACM0
Baud= 115200
SetVolume= 0
Dial Command = ATDT
Init1 = ATZ
Init3 = ATM0
FlowControl= CRTSCTS
[Dialer Reliance]
Username = myphone no
Password = myphone no
Phone = #777
Stupid Mode = 1
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Inherits = Modem0



#Console



[root@localhost ~]# modprobe uhci
[root@localhost ~]# modprobe usbserial
[root@localhost ~]# modprobe ftdi_sio

# 1) With the data baud on phone set to usb

[root@localhost ~]# wvdial Reliance
--> WvDial: Internet dialer version 1.54.0
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Sending: ATM0
ATM0
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT#777
--> Waiting for carrier.
ATDT#777
NO CARRIER
--> No Carrier! Trying again.
--> Sending: ATDT#777
--> Waiting for carrier.
ATDT#777
NO CARRIER

# "Async Data" is being displayed on the phone display and is connectiong and disconnecting


# 2) After Changing the data baud on phone to 115200


[root@localhost ~]# wvdial Reliance
--> WvDial: Internet dialer version 1.54.0
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
--> Sending: ATQ0
--> Re-Sending: ATZ
--> Modem not responding.

# No response on the phone




# Diagnostics report on working Win xp

ATQ0V1E0 - OK
AT+GMM - +GMM: LSP-350
AT+FCLASS=? - 0,2.0
AT#CLS=? - COMMAND NOT SUPPORTED
AT+GCI? - COMMAND NOT SUPPORTED
AT+GCI=? - COMMAND NOT SUPPORTED
ATI1 - OK
ATI2 - OK
ATI3 - OK
ATI4 - OK
ATI5 - OK
ATI6 - OK
ATI7 - OK

Extra Initialization command
AT+CRM=1;$LGPKT=3
 
Old 11-30-2006, 08:25 PM   #2
petersum
Member
 
Registered: May 2006
Location: Karachi, Pakistan
Posts: 140

Rep: Reputation: 15
You haven't included the options file.
It looks like the wvdial config is somewhere near correct, but in the wrong order. There are some extra, unnecessary, things there too. The usbserial modprobe should not be necessary.

See my post "CDMA modem / phone howto" (search this site)

The modem not responding normally means a lock file exists - it should work again after a reboot.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LG LSP 350R modem in FC-3 linux souravray_79 Linux - Newbie 1 08-01-2006 05:50 AM
Samsung x495 cell phone usb cable alek66 Linux - Hardware 1 07-12-2006 09:57 AM
Problem connecting internet on Reliance India Phone neosap Linux - Newbie 10 06-21-2006 10:01 PM
Wireless Fixed Phone LSP 340e Modem Configuration ramsharma79 Linux - Hardware 0 10-30-2004 08:33 PM
Data transfer blocked? Reliance cdma mobile phone problem with Fedora. comatosebuddha Linux - Software 0 04-18-2004 03:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:27 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration