LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-13-2008, 04:08 PM   #1
chennavarri
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Question "HELP!!" yum error [Errno 14] HTTP Error 401: Unauthorized


Hello all,

I've actually updated my system yesterday using
>> yum update
and installed all the packages.
Today, I've been trying to update my qt using yum, here's the error I receive

>>yum list qt\*
Could not retrieve mirrorlist h t t p://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlist?repo=fedora-8&arch=i386 error was
[Errno 14] HTTP Error 401: Unauthorized
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: fedora. Please verify its path and try again
I've googled for this error but I don't see anything working for me.


More info:

yum.conf
cachedir=/var/cache/yum
keepcache=0
debuglevel=2
logfile=/var/log/yum.log
http_user=username
http_password=7password
exactarch=1
obsoletes=1
gpgcheck=1
plugins=1
metadata_expire=1800
installonly_limit=2

# PUT YOUR REPOS HERE OR IN separate files named file.repo
# in /etc/yum.repos.d
proxy=h t t p://150.45.1.xxx:yy/
# The account details for yum connections
proxy_username=user
proxy_password=password

[root@localhost src]# yum repolist
repo id repo name status
InstallMedia Fedora 8 enabled
fedora Fedora 8 - i386 enabled
updates Fedora 8 - i386 - Updates enabled

Any help is greatly appreciated.

Best,
Chenna Varri

Last edited by chennavarri; 05-13-2008 at 05:14 PM.
 
Old 05-14-2008, 09:24 AM   #2
wmakowski
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Ohio
Distribution: Fedora 18, 19, RHL 5.2
Posts: 546

Rep: Reputation: 43
At first glance this looks like a problem with the proxy setup. Are you using a proxy server? If not, comment out those lines in yum.conf. Otherwise you will need to give a valid ip address for the proxy server along with an appropriate username and password.

Bill
 
Old 05-14-2008, 10:29 AM   #3
chennavarri
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Red face Issue solved

Hello,

The problem was with the proxy server at my end.. my colleague figured out that and fixed it .. I had to authenticate with the server.. and everything's fine now..
I've commented out the lines also.
Thanks.)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
error: Error for wireless request "Set Mode" (8B06) : invalid argument "roaming" penguin chick Linux - Wireless Networking 5 08-22-2008 01:16 PM
"http://localhost/" gives access error & /etc/apache2/httpd.conf is empty Talaash Linux - Software 3 03-01-2008 06:10 PM
Error 401 and request for "level_15_access" ST_IT Slackware 3 08-09-2006 11:28 AM
Error 401 and request for "Level_15_access" ST_IT Linux - Networking 0 08-08-2006 12:16 PM
yum and update mamager "error in transaction" Monjawi Linux - Newbie 5 09-09-2005 01:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:50 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration