LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Fedora (http://www.linuxquestions.org/questions/fedora-35/)
-   -   frame buffer doesn't seem to work (http://www.linuxquestions.org/questions/fedora-35/frame-buffer-doesnt-seem-to-work-319019/)

hubabuba 05-01-2005 08:22 AM

frame buffer doesn't seem to work
 
Hi

Just updated/compiled the kernel-2.6.11_FC3.src.rpm, but when the system boots up frame buffer doesn't seem to be working, the resolution is still low, like the default and no logo. Here is the part of my .config file:

Code:

#
# Graphics support
#
CONFIG_FB=y
CONFIG_FB_MODE_HELPERS=y
# CONFIG_FB_TILEBLITTING is not set
# CONFIG_FB_CIRRUS is not set
# CONFIG_FB_PM2 is not set
# CONFIG_FB_CYBER2000 is not set
# CONFIG_FB_ASILIANT is not set
# CONFIG_FB_IMSTT is not set
# CONFIG_FB_VGA16 is not set
CONFIG_FB_VESA=y
CONFIG_VIDEO_SELECT=y
# CONFIG_FB_HGA is not set
# CONFIG_FB_RIVA is not set
# CONFIG_FB_I810 is not set
# CONFIG_FB_INTEL is not set
# CONFIG_FB_MATROX is not set
CONFIG_FB_RADEON_OLD=m
CONFIG_FB_RADEON=m
# CONFIG_FB_RADEON_I2C is not set
# CONFIG_FB_RADEON_DEBUG is not set
# CONFIG_FB_ATY128 is not set
# CONFIG_FB_ATY is not set
# CONFIG_FB_SAVAGE is not set
# CONFIG_FB_SIS is not set
# CONFIG_FB_NEOMAGIC is not set
# CONFIG_FB_KYRO is not set
# CONFIG_FB_3DFX is not set
# CONFIG_FB_VOODOO1 is not set
# CONFIG_FB_TRIDENT is not set
# CONFIG_FB_VIRTUAL is not set

#
# Console display driver support
#
CONFIG_VGA_CONSOLE=y
CONFIG_DUMMY_CONSOLE=y
CONFIG_FRAMEBUFFER_CONSOLE=y
# CONFIG_FONTS is not set
CONFIG_FONT_8x8=y
CONFIG_FONT_8x16=y

#
# Logo configuration
#
CONFIG_LOGO=y
# CONFIG_LOGO_LINUX_MONO is not set
# CONFIG_LOGO_LINUX_VGA16 is not set
CONFIG_LOGO_LINUX_CLUT224=y
# CONFIG_BACKLIGHT_LCD_SUPPORT is not set


mjmwired 05-01-2005 04:09 PM

Just an idea did you try setting a 'vga=' parameter in 'grub.conf'?

There is a sub-directory in your kernel source: Documentation/fb/
Look there for plenty of info, I beleive the 'vesafb.txt', explains a lot.

hubabuba 05-03-2005 01:39 PM

Thanks. Forgot about the "vga=" it is working, I had to put it into the "root" line after the kernel image name/directory.


All times are GMT -5. The time now is 02:15 AM.