LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-27-2006, 02:37 AM   #1
Boby
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Sighisoara/Cluj-Napoca (Romania)
Distribution: CentOS 4, Fedora Core 6
Posts: 781

Rep: Reputation: 31
FC5 - Apache and PHP not working well


Hello!

I just upgraded to Fedora Core 5. Have installed all needed Apache and PHP RPMs, as well as MySQL.
My problem is, that nothing works anymore. I cannot install for example phpBB, Simple Machines Forum, Gallery, PHP Link Directory, nothing. They all have problems during installation. I had before CentOS installed, all worked fine, tested now again on another CentOS machine, on a WhiteBox and XAMPP under Windows. All work good except my Fedora box.
phpBB and SM Forum seem to have problems with not recognizing chmoded 777 files. The other have problems with sessions (I think).
I have disabled SELinux from menu, do I have to change somewhere else?

Please help me, what should I do to get my HTTP server back running?

Thank you in advance for any help.

Kind regards, Boby.
 
Old 03-27-2006, 04:28 AM   #2
fakhrul
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: Dhaka,Bangladesh
Distribution: Ubuntu 12.10
Posts: 51

Rep: Reputation: 15
you donot mention if the apache and mysql daemons are running. type ps aux and see if apache and mysqld are there. if not then start them by typing service httpd start and service mysqld start.

if ps aux shows your daemons are running then inform where have you keep all your .php files. apache has document root where you need to keep files.
 
Old 03-27-2006, 04:49 AM   #3
Boby
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Sighisoara/Cluj-Napoca (Romania)
Distribution: CentOS 4, Fedora Core 6
Posts: 781

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally Posted by fakhrul
you donot mention if the apache and mysql daemons are running. type ps aux and see if apache and mysqld are there. if not then start them by typing service httpd start and service mysqld start.

if ps aux shows your daemons are running then inform where have you keep all your .php files. apache has document root where you need to keep files.
Apache and MySQL are running.

As I said, I can run them, but the scripts fail to run corect.

Boby
 
Old 03-29-2006, 01:33 AM   #4
fakhrul
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: Dhaka,Bangladesh
Distribution: Ubuntu 12.10
Posts: 51

Rep: Reputation: 15
it's great all are running. nothing work means not even a simple phpinfo() file?
it will be better to mention the error msgs if any was produced.
it will be better if you mention what rpms have you installed. are you using php as cgi script or apache built-in module?

you can have a look in reviews if there is anything that can help you.
 
Old 04-01-2006, 12:09 PM   #5
hferretluv
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: Washington state
Distribution: fedora core 9 i386 - x86
Posts: 44
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 15
Fc5

like you have, I have the same problems. In addition, the service command does not work, and yum (command line mode) creates more problems. Improper installs, unable to list files correctly, etc...
For instance, if you use the command line mode of yum, and are in the process of uninstalling something, it will INSIST on removing as dependancies, the last group of files that were installed using yum with the command line mode. And no, the packages are and were NOT dependancies of the removed one.

VERY difficult to immpossible to submit bugs, FC5 fights you tooth and nail on even attempting to do so. So much so that I finally gave up.

This yum seems to have serious problems with FC5. So do a lot of other commands, services, and processes, that did work just fine on FC4.

Consider going back to FC4, that's what I'm going to do.
 
Old 04-23-2006, 07:12 AM   #6
fabalint
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Location: Budapest
Distribution: Slack-RH8-RH9-(WIN...)-fc3-fc4-fc5
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Hello,

It seems that I have the same problem with php-mysql-apache-fc5.

I have apache working fine, mysqld also (and Im able to log in with mysql -u USER -p TABLE), php the same.

I traced back the problem to a single line: $DB = DB::connect($initString);
where execution stops, and displays no error messages altough 'error_reporting' is E_ALL, and 'display_errors' is 1.

The log of selinux didnt mention any problems or errors, I turned it off, but it still doesnt work; the apache doesnt say anything either.

PHP is compiled by default to '--without-mysql' but it loads the mysql and mysqli external modules according to phpinfo().

RPMs which are relevant (from the FC5 install disc, I have installed the system 2 days ago): php-mysql-5.1.2-5, mysql-5.0.18-2.1, mysql-server-5.0.18-2.1, php-5.1.2-5, httpd-2.2.0-5.1.2.

Anybody have a guess what should I try?

Thanks in advance,
Balint
 
Old 04-27-2006, 04:37 PM   #7
matthewchin
Member
 
Registered: Jun 2003
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Hi,fabalint ,

After you yumed php-mysql, the mysqlconnect() should be successful, ignore the --without-mysql.

However, I still only got blank pages when running phpBB 2.0.19 (transfer from FC3) or same with phpBB 2.0.20 (a fresh install), nothing special can be seen in the access_log and error_log in httpd, anyone can help ?

Thanks.
 
Old 05-14-2006, 10:34 AM   #8
centaury
LQ Newbie
 
Registered: May 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Hi,
I too, have tried all you've tried to get around all of FC5's annoyances and finally got to a stage where phpbb is running.
However, some pages (like user registration, and when the user clicks submit on the profile) still appear blank and I have come to a dead end.
php and httpd error log don't show anything useful.

still waiting for someone out there who has a solution
 
Old 05-18-2006, 04:20 AM   #9
baddah
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Cape Town,South Africa
Distribution: Fedora Core 8
Posts: 183

Rep: Reputation: 30
hi,i have a similar problem.i just installed FC5 and desperately needs the apache to work.i'm running service httpd start,but when i try to connect to it i'm getting >>
The connection was refused when trying to connect to xxx.xxx.xxx.xxx,

and i'm sure apache is running.checked the error logs,seems fine.what's going on,think im going back to FC4.
 
Old 11-16-2006, 07:16 AM   #10
narendrasuttraway
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Location: Pune
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
fedora MySQL not working

In my system I am insatlled Fedora5. Which contains Apache,PHP & mysql.My prob is when i write programm contains mysql query, the browser shows blank page. Is there any problem while installing?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php not working on apache server Beck24 Linux - Software 3 01-19-2006 01:12 AM
Apache config for PHP (not working) Thanotos Slackware 2 11-30-2005 12:52 AM
Apache/PHP not working Seventh Linux - Software 1 06-23-2005 05:37 PM
Apache + PHP not working WiWa Linux - Networking 3 10-18-2004 06:48 AM
PHP not working with Apache, nor mysql wldkos Linux - Software 18 05-16-2003 12:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration