LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-09-2010, 11:41 AM   #1
Dunedain
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Norway
Distribution: FC12
Posts: 77

Rep: Reputation: 15
Angry F12 Sound card issue, ATI tech Azalia (Intel HDA). Was working.


My audio output suddenly stopped working, I don't know what happened. I was throwing a party the audio worked, ran spotify and such, woke the morning after and it didn't work any more.

I've tried to look at the settings, tried updating pulseaudio, cussed at it etc, so far no luck. It's been a while since I ran Linux so I've forgotten much.

I'm running Fedora 12(Constantine) on a Packard Bell with ATI chipset, an AMD Turion 64x2 CPU [K8 Athlon 64/Opteron]. Running KDE 4.4.2. Can't seem to find the kernel version and can't for the life of me remember the command.

Soundcard appears mounted when I look at lspci, I believe there might be some software issue with pulseaudio. I've of course checked that there are no muteboxes ticked (pavucontrol, alsamixer and Kmix). alsa

When I go into the systemconfig from the "start menu", it asks me if I want to forget some drivers for pulseaudio.

That's really all I can think of right now, please ask questions and I'll supply whatever info you need, but please tell me where to find it since I've forgotten a lot of stuff since I last used Linux.

Brgrds Knut
 
Old 05-10-2010, 10:08 AM   #2
alli_yas
Member
 
Registered: Apr 2010
Location: Johannesburg
Distribution: Fedora 14, RHEL 5.5, CentOS 5.5, Ubuntu 10.04
Posts: 559

Rep: Reputation: 92
Hmmm....this might be a very silly fix - but checkout this guy's post http://www.linuxquestions.org/questi...solved-802752/

Also, the command for checking your kernel version is uname -r

Perhaps uninstall and re-install your drivers?
 
1 members found this post helpful.
Old 05-10-2010, 01:25 PM   #3
Dunedain
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Norway
Distribution: FC12
Posts: 77

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I don't know what I did different, but I unmuted everything, like I did before, and now it works... We'll see if this fixes it Gotta love erratic faults -_-
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound problems 64bits intel HDA azalia blacksky2 Slackware 21 04-12-2010 09:42 AM
No Sound with Fedora 10 on ATI Tech SBx00 Azalia (Intel HDA) linuxdawg Linux - Laptop and Netbook 5 06-07-2009 05:27 AM
Inconsistent sound functionality on reboot (SBx00 Azalia (Intel HDA)) ph73nt Suse/Novell 1 05-08-2009 02:32 PM
HDA intel Sound Card Sounds problems with intel sound card on Ubuntu zengingok Linux - Hardware 9 08-17-2007 10:52 AM
New laptop, no sound. Fedora Core 6, intel-hda-audio ("Azalia") BogusTrumper Linux - Hardware 3 04-17-2007 11:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:28 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration