LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-19-2009, 03:01 PM   #1
arnoversfeld
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
F11 does not boot up after install - grub prompt


I've been trying to install Fedora 11 64 bit on my PC which has an AMD Athlon (tm) 64 processor 3200+. I tried installing it without any changes to the file system setup, ie, I left the EXT4, EXT3 and LVM just as the installer set it up. When the installation is complete and I reboot I get: grub>. I had exactly the same result installing the 32 bit version of F11.
I tried removing LVM and changed EXT4 to EXT3, like in the older versions but still get the same result. I get the impression that something is wrong with grub, but what ?
I will really appreciate any help I can get.

Last edited by arnoversfeld; 08-19-2009 at 03:05 PM.
 
Old 08-19-2009, 05:23 PM   #2
yancek
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Distribution: PCLinux, Ubuntu, Slackware
Posts: 4,966

Rep: Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785
since you did not indicate in your post, are we safe in assuming this is a brand new computer with one hard drive and no other operating system? How/where did you install Grub, mbr, root partition?
 
Old 08-20-2009, 02:29 PM   #3
arnoversfeld
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
F11 does not boot up after install - grub prompt

Hi Yancek.
Thanks for your reply.
It's not a new machine but when I install F11 there is only one hard drive connected, an IDE drive.
At the time of my post I had only installed Grub in the mbr, but I've just tried installing Grub in the root partition and get the same result.

Something I find strange is that I had F10 installed on the same disk, before I got the F11 DVD. When I originally installed F10 I didn't have any problem. Tonight I tried installing F10 on the same disk and I got the same grub> prompt that I've been getting with F11.

With every install attempt I've been taking the option of replacing the existing linux installation.
 
Old 08-21-2009, 03:45 PM   #4
arnoversfeld
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi Yancek.
I found the solution to the problem !
My PC has two IDE ports. Late last night I noticed that the DVD ROM was on the primary IDE port and the hard disk on the secondary port.
This evening I swopped the two units, re-installed F11 and rebooted. It works beautifully !
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cloned F11 install refuses to boot (kernel hang) kz26 Fedora 3 08-02-2009 06:09 AM
grub drops to grub prompt on boot, but can use commands to find menu... fix? greenmuzz Linux - Software 7 06-07-2009 03:07 AM
suse 10.1 stops at grub prompt in multi boot install after XP and Fedora Core 6 ptbedford Linux - Newbie 2 12-15-2006 10:16 AM
How do I use GRUB to boot linux at grub prompt? Trillseker Linux - Newbie 3 12-11-2005 08:26 PM
How do I use GRUB to boot linux at grub prompt? Trillseker Linux - General 5 06-19-2003 06:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:56 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration