LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-29-2006, 07:01 AM   #1
matthewhardwick
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: CA
Posts: 165

Rep: Reputation: 30
Angry Active Directory 2003 Integration (Winbind dead)


I have a stable Windows 2003 domain. I refuse to install services for UNIX, although from what I can gather that wouldn't help much anyway.

I have a Fedora Core 5 Terminal Server, that works fine. I have achieved this before, but not sure how, I managed to get Fedora Core 5 logging onto the Windows 2003 domain using the AD usernames and passwords. This is what I want in the long run, is for the Terminal Server users, to login with their AS usernames and passwords.

During the usual process of configuring everything I noticed that winbind was not working correctly. When checked winbind gives the status of "... dead but PID file exsits" or something similar.

Premium support from Red Hat told me this was to do with SELinux, but refused to believe I don't have this enabled.

Someone else told me this was because pam/smb configuartion files were broken, fixed them and got the same problem still.

I really don't want to have to run the network with NT mode enabled for security reasons (any anon user can go poking around). Besides this means pulling down the Active Directory, Reinstalling it, and reconnecting all the clients - I'M NOT DOING IT!

Does anyone have any ideas at all? I really am at a loss.

I have the company domain controller in my study here at home, and it is getting dangerously close to bieng thrown out the window. PLEASE HELP!
 
Old 08-29-2006, 12:53 PM   #2
hob
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Wales, UK
Distribution: Debian, Ubuntu
Posts: 1,075

Rep: Reputation: 45
Quote:
Originally Posted by matthewallen

During the usual process of configuring everything I noticed that winbind was not working correctly. When checked winbind gives the status of "... dead but PID file exsits" or something similar.
This means that Samba crashed and left a file behind. If the file is still in /var/run/ then the service probably won't restart until it is removed. It's safe to just remove PID files left by crashed services.

The Samba log files will probably have error messages that will help to diagnose why the service crashed - if you don't understand them, try pasting them into Google.

FWIW, you can check your Samba configuration by running the "testparm" utility. This simply ensures that the configuration files look valid, so invalid hostnames etc. won't be picked up.

If you are still stuck, please post your smb.conf file here (with important names changed!) and any likely looking error messages. Reading the config file really helps when trying to understand what someone else's system is doing.

Last edited by hob; 08-29-2006 at 12:54 PM.
 
Old 09-16-2006, 05:54 PM   #3
matthewhardwick
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: CA
Posts: 165

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I think I got it working now.... I just moved to 2000 server and all was solved ... I think 2003 has some extra jiggery to make it hard... To be honest... I think it was a conf file error... thanks for your help anyway.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SAMBA, WINBIND and KERBEROS against Windows 2000 Active Directory mago Linux - Networking 2 07-29-2006 12:52 AM
Best/simplist way to authenticate with active directory? WSFU, WINBIND, or ?? Fillys6 Linux - Networking 1 02-02-2006 10:28 PM
Active Directory Integration -- Out of the Box ibanix Linux - Distributions 1 07-26-2005 07:27 PM
Samba 3.0.4 with winbind and active directory upgrade problem jhibbets Red Hat 0 08-16-2004 12:24 PM
Opinion, does samba+winbind work well with windows 2000+active directory? tisource Linux - Networking 5 02-23-2003 02:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration