LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-10-2007, 12:23 AM   #1
nin881
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Moorhead MN
Distribution: Ubuntu 6.10
Posts: 59

Rep: Reputation: 15
Video


When I try to run xine or mplayer it will just dissappear. I've been having trouble with playing files, codec problems most likely.

Any tips?

Thanks,
Tom
 
Old 01-10-2007, 02:36 AM   #2
Baldrick65
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Dunedin NZ
Distribution: Mint 13 Cinnamon
Posts: 653

Rep: Reputation: 31
Try running them from a console and posting any error message that it produces.

Baldrick
 
Old 01-10-2007, 04:16 AM   #3
Sepero
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Tampa, Florida, USA
Distribution: Ubuntu
Posts: 734
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 31
What Baldrick65 said.
 
Old 01-10-2007, 06:59 AM   #4
doc.nice
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Germany
Distribution: Debian
Posts: 274

Rep: Reputation: 34
ack if you need the output in a file, type

xine >xine-output.log 2>xine-output.err

this will produce two files for the normal and the error output called xine-output.log and xine-output.err
 
Old 01-10-2007, 06:21 PM   #5
Sepero
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Tampa, Florida, USA
Distribution: Ubuntu
Posts: 734
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 31
Or use this to capture both in one file:
xine 2>&1> xine-output.log
 
Old 01-14-2007, 06:27 PM   #6
nin881
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Moorhead MN
Distribution: Ubuntu 6.10
Posts: 59

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It displayed cannot create mcop directory. So I created the proper one manually. Then it said that it didn't have enough resources to launch. So I checked in the bios and bumped up my video memory to 32 MB. Those damn integrated display adapters. Popped right up after reconfiguring X considering it wouldn't display X on my monitor anymore.

Thanks a bunch,
Tom
 
  


Reply

Tags
avi, crash, crashes, mpeg, video


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Have a Dell Inspiron 1100 with slow video or 640x480 video resolution? Solution here! beatupbilly Fedora 3 05-11-2007 10:44 AM
new Video iPOD, cannot upload video, missing album covers Sammael Linux - General 1 12-25-2006 10:27 AM
ftp video files - cron job extracts video info & posts to web page? muskiediver Linux - General 6 11-23-2006 08:41 AM
Sending Video Mail( Recordiong Video and emailing it to friends) trekgraham Linux - Software 0 10-15-2005 03:26 PM
How do you use video in on ATI rage fury pro (128) to record from a video cam? ka9qlq Linux - Hardware 0 01-06-2005 07:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration