LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-30-2005, 03:49 PM   #1
kauz
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
(solved)totem dont start


hi community

i have a problem with starting totem..
the curious about that is after the installation everything worked fine.. sound and video up..

but one day after that, i tried to start totem.. the only thing that poped up at console was:
libhal.c 2282 : Error sending msg: No reply within specified time
It seems that totem is waiting for something ..? not even ctrl +c wont stop totem in consolemode


The process totem is sleeping

after gui starting no error messages but also sleeping process

here are my .xsession-errors:


cat .xsession-errors
/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession/Default: running: /usr/X11R6/bin/sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x "/var/lib/gdm/:0.Xservers" -h "" -l ":0" "blubb"
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
SESSION_MANAGER=local/lametop:/tmp/.ICE-unix/4695
Gnome-Message: gnome_execute_async_with_env_fds: returning -1
Gnome-Message: gnome_execute_async_with_env_fds: returning -1
libhal.c 767 : org.freedesktop.DBus.Error.NoReply raised
"No reply within specified time"


** (gnome-volume-manager:4794): WARNING **: manager.c/1099: seems that HAL is no t running

libhal.c 2282 : Error sending msg: No reply within specified time


someother facts:

i use debian 3.1 stable

uname -a
Linux lametop 2.6.8-2-k7 #1 Thu May 19 18:03:29 JST 2005 i686 GNU/Linux


lspci | grep ati
0000:00:11.6 Communication controller: VIA Technologies, Inc. Intel 537 [AC97 Modem] (rev 80)
0000:01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 [Mobility Radeon 9600 M10]

lspci | grep audio
0000:00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 50)


i hope you can help me






AND THE ANSWER LIES IN THE CDROM
it seems totem needs some cdrom inside .. sounds like configuration shit
help still welcome

cat /var/log/messages
Jun 30 23:25:33 localhost kernel: ide-cd: cmd 0x3 timed out
Jun 30 23:25:33 localhost kernel: hdc: lost interrupt
Jun 30 23:25:33 localhost kernel: hdc: cdrom_pc_intr: The drive appears confused (ireason = 0x01)
Jun 30 23:26:33 localhost kernel: ide-cd: cmd 0x3 timed out
Jun 30 23:26:33 localhost kernel: hdc: lost interrupt
Jun 30 23:26:33 localhost kernel: hdc: cdrom_pc_intr: The drive appears confused (ireason = 0x01)
Jun 30 23:27:33 localhost kernel: ide-cd: cmd 0x3 timed out
Jun 30 23:27:33 localhost kernel: hdc: lost interrupt
Jun 30 23:27:33 localhost kernel: hdc: cdrom_pc_intr: The drive appears confused (ireason = 0x01)
Jun 30 23:28:33 localhost kernel: ide-cd: cmd 0x3 timed out
Jun 30 23:28:33 localhost kernel: hdc: lost interrupt
Jun 30 23:28:33 localhost kernel: hdc: cdrom_pc_intr: The drive appears confused (ireason = 0x01)


all the time

Last edited by kauz; 06-30-2005 at 04:31 PM.
 
Old 08-25-2005, 08:48 AM   #2
georges subrenat
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Distribution: sarge
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
I have exactly the same problem:

libhal.c 2282 : Error sending msg: Service "org.freedesktop.Hal" does not exist

i m under kde 3.3.4 kernel 2.6.11.k7 and sarge 3.1 .

i use totem-xine 0.100-5.

Could someone help us?

Last edited by georges subrenat; 08-25-2005 at 09:53 AM.
 
Old 08-25-2005, 11:13 AM   #3
georges subrenat
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Distribution: sarge
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
i have installed hal (i forgot it!!) but it's the same proble: the error message diseapper but it's always impossible to read a dvd.

But i don't have any problems with ogle.

What file could i see to try to find any error message?

hal version:

Package: hal
State: installed
Automatically installed: no
Version: 0.4.7-3sarge1

thanks for your help!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unable t start totem in FC4 ashwin_cse Fedora 8 01-15-2006 05:34 PM
programs dont start davidleroux1 Mandriva 3 11-20-2005 09:20 PM
fc2-gnome : Applications dont start / very slow to start nox104 Linux - Software 0 08-18-2004 08:53 PM
totem packaging and my kernel dont mix nephritis Linux - Software 0 08-18-2004 04:55 PM
X and LILO DONT START zidane2010 Slackware - Installation 3 02-20-2004 10:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration