LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-03-2009, 05:22 PM   #1
fbaldit
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
suspend problem on dell precision M6400 under lenny


Hi,
I have just installed lenny on my new Dell notebook. I also successfully installed the last nvidia proprietary driver for the Quadro FX 2700M card (namely 185.18.10 beta version). But suspend does not work: it seems that the beginning of the suspend is OK (hardware seems to shutdown, including the screen), but some sort of immediate reboot takes place (I can hear an access to the CD/DVD writer, then the HD runs, the screens remains black but now powered with a blinking cursor on the upper left corner). After some tens of second I get an unlock window prompting for login name and password.

Here is my uname -a output:

GNU/Linux
Code:
Siula-Grande:/home/fred# uname -a
Linux Siula-Grande 2.6.26-2-amd64 #1 SMP Sun Jun 21 04:47:08 UTC 2009 x86_64 GNU/Linux
GNU/Linux
Please tell me which additionnal info or command output would help for I'm not at all an expert.
Thank's in advance for any help.
Frederic.
PS: I found that suspend works fine with ubuntu jaunty (I checked this with a jaunty live cd), but this does not tell me what should be changed with my lenny install.
 
Old 07-05-2009, 04:50 AM   #2
radiodee1
Member
 
Registered: Oct 2006
Location: New York
Distribution: Debian
Posts: 673
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 36
I found this page some time ago. I don't know how up to date it is, but it may be able to help you out.

http://en.opensuse.org/S2ram

EDIT: There's also this one on 'suspend to disk'...
http://en.opensuse.org/S2disk
and another on writing configuration files
http://en.opensuse.org/Pm-utils#Configuration

Last edited by radiodee1; 07-05-2009 at 04:57 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound from headphone jack on Dell M6400 (Debian Lenny) anneser Linux - Laptop and Netbook 2 06-14-2009 11:37 AM
Suspend problem. Dell inspiron arubin Slackware 19 12-22-2007 04:23 PM
Problem with my sound cards plug configuration on Dell Precision M4300 moresun Linux - Hardware 0 08-06-2007 02:53 PM
Problem Installing nVidia NV37GL [Quadro FX 330] in DELL Precision WS 370 nixon_vb Linux - Hardware 2 07-07-2005 08:50 AM
Problem with kernel 2.6 on a Dell Precision 670 aceroni Linux - Hardware 3 11-03-2004 10:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:56 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration