LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-18-2005, 12:40 AM   #1
cspos
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Debian
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
Realtek Integrated Ethernet Broken


I recently installed Debian. Coming off of the Sarge install, I ran a dist-upgrade. Then I upgraded to a newer kernel image, 2.6.12-1-k7 and rebooted. When the system came back up, the network was still intact. After that I used module-assistant to install the nvidia drivers and the ivtv driver. From there I installed X, Gnome, MythTV, and a few other simple apps. Somewhere in the middle of that I shut the computer down to install another video card. Two monitors just weren't cutting it for me. Then I rebooted again. When the system came back up, the network was down. I believe the module didn't load, but the words were flashing by quickly as the system booted.

The same thing happened to me earlier today. But reformatting fixed it, up until now.

I'm not sure what happened or how to fix it. Anyone else have an idea?
 
Old 12-18-2005, 08:44 AM   #2
cspos
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Debian
Posts: 60

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Booting Grub with the noapic option fixes it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Realtek Ethernet Card Interrupt Conflict on FC4 and ATI Integrated Sound and Video pluk2001 Linux - Newbie 3 10-08-2005 09:25 PM
Integrated RealTek 8139/8139C and Mandrake 9.1 neillans Linux - Hardware 14 04-06-2004 10:47 PM
Integrated ethernet port unrecognized by linux. crumb Linux - Hardware 9 03-13-2004 07:52 PM
Integrated Realtek 8139 problems w/gentoo Aidan Linux - Hardware 1 07-09-2003 01:23 PM
Realtek ALC650, soundcard integrated in a MSI KT3V MB can't get my RH8 to work!!!! Motaro Linux - Hardware 2 04-08-2003 12:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:44 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration