LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Debian (http://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/)
-   -   Problem with wheezy/Sid PXE installation (http://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/problem-with-wheezy-sid-pxe-installation-935531/)

matiasar 03-20-2012 02:47 PM

Problem with wheezy/Sid PXE installation
 
I'm setting a PXE boot environment in order to easily install the distro that I more frequently use. My goal is create a menu and then select which version of Debian install.

I set up a PXE booting environment following this procedure:

http://www.debian-administration.org/articles/478

I created directories tree for:

squeeze, lenny, wheezy and sid.
Wrote the menu, etc.
Installation goes just fine with Squeeze and Lenny.
But if I tried booting both wheezy or sid the installer doesn't detect the hard disk. I'm running test from and old box (P. III whit p-ata hard disk).

For wheezy I got linux image and initrd from here:
http://ftp.de.debian.org/debian/dist...nstaller/i386/
I tried the same procedure with a Virtualbox VM, booting over PXE. And I got the same error using stock ide virtualization.
Does anybody have an idea of what could be wrong?

hydraMax 04-03-2012 10:33 PM

I'm not a Debian user so much, but I remember I while back there was a switch in the kernel from an old IDE subsystem to a newer one layered on top of libata. IIRC, the new subsystem doesn't handle some of the older drives. I vaguely remember losing access to an old drive under Gentoo because of this. I'm guessing that sid and wheezy are using the newer kernels. Additional reading:

http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_1...d23d1328b1ddce
http://forums.debian.net/viewtopic.p...&hilit=+libata
https://ata.wiki.kernel.org/articles..._FAQ_e63a.html


All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.