LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-02-2005, 06:02 PM   #1
MaTrIx709
Member
 
Registered: May 2004
Location: UK
Distribution: Debian Testing
Posts: 70

Rep: Reputation: 15
Is this right for Working ATI driver


This is what I did and I just wanted to get someon's opinion. I'm just starting to get beyond being a beginner with unix/linux and just wanted some re-assurance, since I did not find any guides, so I did it myself.

1) I downloaded the kernel-headers just like when installing nvidia drivers. Is this really necessary?

2) Ran the ati installer (the 30 odd mb one)

3) edited XFree86.Config-4 to use driver "fglrx"


but when I do "modprobe fglrx" i get nothing
but glxinfo | grep rendering I get "direct rendering: yes"
and glxinfo reveals my render string as 9800 pro generic

and glxgears went from 300ish to 4500ish after I did steps 1-3

Is that what you'd expect from a 9800 pro that was fully 3d accelerated?
 
Old 08-02-2005, 06:17 PM   #2
saman007uk
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: ~root
Distribution: Debian
Posts: 363

Rep: Reputation: 32
Looks fine, but you should run the ATI Configuration utility (as root):
Code:
fglrxconfig
 
Old 08-02-2005, 06:49 PM   #3
MaTrIx709
Member
 
Registered: May 2004
Location: UK
Distribution: Debian Testing
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Years back I tryed to get my 9600 to 3d accelerate, so I remember the fglrxconfig, but I was tried fglrx-configure and fglrx-config without success.

Thanks for jogging my memory.

The new ati drivers really are a godsend.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI driver not working with Radeon X700 Pro Chris107 Linux - Hardware 2 11-14-2005 03:48 PM
Can anyone help me get my ATI driver working on Toshiba Satellite A60 corstar Linux - Hardware 0 09-27-2005 01:59 PM
ATI fglrx driver - can't get dri working SpruceMoose Linux - Hardware 1 06-20-2005 11:22 PM
Xorg ATI Driver (working, but not fully) chup Linux - General 1 03-20-2005 04:41 PM
New ATI fglrx driver working, but no accel. because of NVIDIA remnants? Haldrik Linux - Hardware 0 08-11-2004 11:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration