LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 03-09-2005, 05:13 AM   #1
Xswitch
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Ubuntu, Debian
Posts: 139

Rep: Reputation: 15
I killed it... :o) lilo only says LI ???


I installed debian incorrectly. I created 2 partitions.

1. Main partition (14000)
2. I used the remaining (1028.87) for SWAP

I think I was supposed to add a 3rd????

Anyway... Everything installed fine (Woody). I also upgraded to sarge. Installed with 2.4 kernel.

When I boot, I get LI ... nothing else. I can boot with debian 3.0r2 CD #1.

Questions:

A. How do I fix this problem? I'm still new, so please explain like I'm a 5 year old.... )

B. I think that I was supposed to add another partition. What is this 3rd partition, and why is it needed? Would creating this partition avoided this prob.?

Please say that I don't have to reinstall ALL OVER AGAIN... This install was sweet... I configured X right and all.............

Thanks for all the help...
 
Old 03-09-2005, 07:37 AM   #2
Xswitch
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Ubuntu, Debian
Posts: 139

Original Poster
Rep: Reputation: 15
reinstalling...

decided to reinstall.... Oh well ... it'll be good practice...
 
Old 03-09-2005, 09:04 AM   #3
BlackCell
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Netherlands
Distribution: Debian Unstable
Posts: 61

Rep: Reputation: 15
If you do reinstall

...make sure that you have some sort of guide that helps you during the installation, this would avoid recreating your same issues, and maybe read up on how to partition a system for debian. Only 2 partitions is possible but not very wise, (in cases you would need to reinstall you could than keep your personal settings and files and stuff ;-))

goodluck
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I Killed It HELP Kwestion Suse/Novell 1 10-23-2005 01:54 AM
I killed my partition auau Linux - Newbie 3 11-27-2004 06:12 PM
XP killed my mbr goldie1 Debian 7 06-24-2004 01:44 AM
XP killed lilo and i'm not sure how to get it back edfinegan Linux - Software 2 09-12-2003 04:30 PM
Dos killed my LILO wass29 Slackware 5 02-03-2003 03:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration