LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-18-2005, 02:45 PM   #1
bhomass
Member
 
Registered: Nov 2005
Posts: 69

Rep: Reputation: 15
FATAL: Module usbvision not found.


I downloaded and followed the build proceedure as detailed in
http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.p....3&view=markup

make modules and make modules_install both ran fine.

modprobe usbcore
modprobe ohci-hcd
modprobe videodev

also ran ok.

but when doing
modprobe usbvision, I get

FATAL: Module usbvision not found.

I checked that usbvision.o was indeed created by make modules. Zoran/Nogatech USBVISION video is support as module in kernel configuration.

can someone give me some hints as to how to find out what is wrong? does the module exist? is it not loaed? what can I check from here on?
 
Old 11-19-2005, 04:20 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,378

Rep: Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963
if you've just added a module a "depmod -ae" will rebuild the module system map, and it should load then.
 
Old 11-20-2005, 11:09 PM   #3
bhomass
Member
 
Registered: Nov 2005
Posts: 69

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I wish I got this advice a day earlier. I resorted to compiling the kernel after make modules_install to make sure the new devices got into the map.

I will test out your suggestion the next time I get a chance.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FATAL: Module snd_intel8x0 not found. gauntalus Linux - General 9 01-27-2006 06:17 AM
FATAL: Module ipw2200 not found marie@dk Linux - Wireless Networking 3 09-30-2005 03:40 PM
Fatal: Module radeon not found. _InTeNsDoWn_ Linux - Newbie 8 05-10-2005 03:06 PM
Fatal: Module HID not found. raghugs Red Hat 0 06-27-2004 11:03 PM
FATAL - no usb module found fenice1976 Linux - Software 2 05-19-2004 02:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:58 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration