LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-30-2004, 02:59 PM   #1
Moloko
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Netherlands
Distribution: Debian
Posts: 729

Rep: Reputation: 30
"extension "XFree86-DRI" missing on display" upgrading XFree86 to 4.3.0 on Sarge


With a properly working hardware accelerated Voodoo3 card I upgraded XFree86 to 4.3.0 from the Sarge repository and glxinfo now reports "extension "XFree86-DRI" missing on display".

Is this a bug yet to be resolved? According to XFree86 a Voodoo3 should be working with accelaration with 4.3.0, so I'm kinda lost here.
 
Old 03-30-2004, 04:38 PM   #2
Moloko
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Netherlands
Distribution: Debian
Posts: 729

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Dependencies are screwed as well, libglu1-mesa (5.0.0-5.1) can't be installed next to xlibmesa-glu (4.3.0-7), the latter giving some problems as far as I know right now with other packages. Dselect wants to uninstall most of KDE and some apps.

Last edited by Moloko; 03-30-2004 at 04:39 PM.
 
Old 03-30-2004, 05:04 PM   #3
Moloko
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Netherlands
Distribution: Debian
Posts: 729

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Seems to come down to xlibmesa3-gl (a lot of dependencies), which has been replaced by xlibmesa-gl and xlibmesa-dri. I guess it will take some time to fix this...
 
Old 03-30-2004, 05:48 PM   #4
mrcheeks
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: far enough
Distribution: OS X 10.6.7
Posts: 1,690

Rep: Reputation: 50
don't use dselect, use apt-get.
 
Old 03-31-2004, 03:36 AM   #5
Moloko
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Netherlands
Distribution: Debian
Posts: 729

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Even with the dependencies troubles I don't see why the hardware acceleration doesn't work anymore.
 
Old 03-31-2004, 05:06 PM   #6
Moloko
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Netherlands
Distribution: Debian
Posts: 729

Original Poster
Rep: Reputation: 30
solved

Problem is solved. For some reason the 3D acceleration now only works in 1024x768 or less. It worked fine before with 1280x960 pixels, so I overlooked this completely. It's a darn shame, that is, but it still works ().

note. Bugreport can be found under #234388, the more Voodoo3 users complain the better. It may get fixed.

Last edited by Moloko; 04-01-2004 at 04:13 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0"." zaps Linux - Games 9 05-14-2007 03:07 PM
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display :0.0 rose_bud4201 Linux - Hardware 0 06-18-2005 10:43 PM
how to solve missing "XFree86-DRI" on display ":0.0" digitX Linux - Software 13 03-05-2005 03:46 AM
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". fostiator Linux - Hardware 15 02-20-2005 07:13 AM
bash-2.05b# Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". citrus Linux - General 8 02-22-2004 10:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:53 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration