LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-05-2005, 07:24 AM   #1
cgtueno
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 356
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 49
Unhappy Debian Sarge 3.1 LXF70 XWindows fails to start - Missing symbols


Hi Guys

I've installed Debian Sarge 3.1 from the CD images supplied on
Linux Format LXF70 (Image CDs burned from magazing DVD).

Target platform is a P III 800 with 128 MB ram

The install went ok. But when I fire up the system and login as root
Xwindows falls over complaining that it is missing symbols.
An declares that it fails to find a screen.

I have executed xf86config from the command prompt under root
to reconfigure Xwindows.

I have tried a number of alternative PCI display cards, and matched them by manufacturer and specification. I have tried all sorts of configurations
from standard VGA upward.

Q1 : Is this a known issue ?
Q2 : Any idea what the cause of the problem may be ?

All assistance appreciated

Regards

Chris
 
Old 09-05-2005, 09:07 AM   #2
TigerOC
Senior Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Devon, UK
Distribution: Debian Etc/kernel 2.6.18-4K7
Posts: 2,380

Rep: Reputation: 49
This may not be related to the graphics card at all but to the screen resolution. The error will be reported in /var/log/XFree86.0.log. To examine the file do cat /var/log/XFree86.0.log | more (note the log file name ..0.log is a zero). If it cannot find the correct display resolution you will probably need to get the vsync and hsync values for your monitor from the manual or the manufacturer.
The Debian way to reconfigure the x-server is to use the following root command;

dpkg-reconfigure xserver-xfree86

The settings are contained in /etc/X11/XF86Config-4
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian-Sarge never fails to surprise me........ Monkey 9 Debian 7 12-08-2005 06:40 AM
New install of Debian Sarge fails to boot Joe4 Linux - Hardware 3 11-18-2005 10:22 AM
X-Windows fails to start & other Debian sarge install issues tommilo Linux - Newbie 30 03-02-2005 09:49 AM
dns client fails after power failure (Debian Sarge) faked Linux - Networking 6 01-25-2005 01:05 PM
Need help 'Startx' fails to start Xwindows jdruin Linux - Software 2 12-09-2003 02:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:55 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration