LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-07-2004, 04:19 PM   #1
Elim
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
debian ppc XF86 problem ati rage...


I have just installed debian on my mac and when i tried to startx it just said "no screens found" and i have had a look at my XF86config and i don't know what to do to it or what to do next please help me! im running the stable branch version 3.0 r2 and i have a 400mhz g3 and an ati rage with ati rage kernel modules installed aswell


EDIT: This is a part of my error log
(WW) R128:No mathing Device Section for instance (BusID PCI:0:16:0) found
(EE)No devices detected

i then ran lspci and found that my desplay adapter has a busid of 0:10:0 how do i change it to this?

Last edited by Elim; 07-07-2004 at 04:42 PM.
 
Old 07-07-2004, 04:39 PM   #2
m_yates
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Upstate
Distribution: Debian, Mint, Mythbuntu
Posts: 1,176

Rep: Reputation: 54
You can try using xf86config to configure it. Great step-by-step instructions can be found here: http://www.bitbenderforums.com/vb22/...?postid=313121 Note: the instructions are for Slackware, but the same utility is found in Debian.
 
Old 07-07-2004, 04:49 PM   #3
Elim
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
tried it

I tried it and i still got the same error i need to edit the Busid from 0:16:0 to 0:10:0 how would i do this because that utility failed to do this.
 
Old 07-07-2004, 05:13 PM   #4
m_yates
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Upstate
Distribution: Debian, Mint, Mythbuntu
Posts: 1,176

Rep: Reputation: 54
Take a look at this post: http://lists.debian.org/debian-power.../msg00475.html
 
Old 07-27-2004, 09:32 AM   #5
Elim
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Still no luck

I have reinstalled debian ppc using the unstable tree with a more up to date version of xfree 4.3 and i have followed the advise here and i get this error now:

Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/fonts/libspeedo.a:libspencode.o" No symbols found
(EE) R128(0): Cannot read V_BIOS (5)

*** If unresolved symbols were reported above, they might not
*** be the reason for the server aborting


my graphics device section in XF86Config-4 looks like this:

Section "Device"
Identifier "Standard VGA"
VendorName "Unknown"
BoardName "Unknown"
Driver "vga"

Section "Device"
Identifier "ati rage 128"
Driver "ati"
Option "UseFBDev" "true"



PLEASE HELP!!!

Last edited by Elim; 07-27-2004 at 09:52 AM.
 
Old 07-27-2004, 09:52 AM   #6
m_yates
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Upstate
Distribution: Debian, Mint, Mythbuntu
Posts: 1,176

Rep: Reputation: 54
Did you try this:
Quote:
Section "Device"
Identifier "ATI Rage 128 PR"
Driver "r128"
BusID "PCI:0:16:0"
ChipID 0x5046
EndSection
 
Old 08-19-2005, 04:12 PM   #7
mwilso09
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Distribution: Ubuntu
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I am having the same problem with my G3 Pismo. Did anyone find a solution to this since this tread was first opened? I am using x.org with Ubuntu 5.04.

thanks!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI 3d Rage pro sound problem FEDORA CORE 4 Albuca Linux - Newbie 2 09-19-2005 08:39 AM
ATI Graphics problem on XF86 4.3 DavW Debian 3 08-01-2005 11:46 AM
ati rage 128 pro gl and X server problem za_hair Linux - Hardware 0 02-07-2005 06:31 AM
glx, dri, ati rage pro problem goestin Linux - Hardware 2 12-01-2004 05:36 AM
debian-ppc on imac partition & xf86 questions Linux.tar.gz Debian 5 07-23-2004 08:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:43 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration