LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-06-2005, 09:36 AM   #1
h2gofast
Member
 
Registered: Dec 2002
Distribution: Debian
Posts: 154

Rep: Reputation: 30
Debian Install on Abit BE6 Fails.


Trying to install debian on abit be6 and getting nowhere.
The cd drive is an old pioneer slot load dvd, atapi I think. There are three hard drives and I'm only using one for the install.
ZenLinux won't even boot up a live cd, hangs at loading piix.
DamnSmallLinux live cd boots up, but installing it is simply putting the livecd on the harddisk and runs stuff at every boot. I'm looking for a simple Debian install.
Debian installers (netinst, and CD1) hang at the point it's installing the kernel. Ubuntu hangs at the point it's installing python.
SimplyMepis livecd boots up and installs but kept hanging, and apt-get got borked.

I'm guessing it has to do with ide controllers, but what do I know.

Thanks in advance for your help.
 
Old 09-06-2005, 04:45 PM   #2
H2O-linux
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Second ring of youranus
Distribution: debian testing
Posts: 153

Rep: Reputation: 30
Ah yes I used to run several be6II. Very fussy on what the jumpers were set to on the drives. I would make sure all drives are set to "cable select"
 
Old 09-06-2005, 08:35 PM   #3
h2gofast
Member
 
Registered: Dec 2002
Distribution: Debian
Posts: 154

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Its actually a vanilla be6, but I will try that. I'm suspicious the dvd drive is broken. But not sure that that would cause things to lock up. I'm trying a floppy netinstall then try the cable select.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New install of Debian Sarge fails to boot Joe4 Linux - Hardware 3 11-18-2005 10:22 AM
X-Windows fails to start & other Debian sarge install issues tommilo Linux - Newbie 30 03-02-2005 09:49 AM
Debian Install fails on new laptop (Pentium M) EcceVery Debian 5 09-11-2004 05:30 AM
Debian Woody Xfree86 abit Geforce 4 FX 5200 (EE) No devices detected ---> no screens /su Debian 9 07-21-2003 02:19 PM
mandrake 7.1 instalation ve abit be6-2 MosfeT Linux - Software 0 02-01-2001 05:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:59 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration