LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-31-2005, 03:37 AM   #1
ronss
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: phoenix,az
Distribution: red hat linux enterprise-centos
Posts: 766

Rep: Reputation: 31
debian gnome on mepis simply


hi

have installed mepis simply version-2004.6 i believe it is. okay , this installed without gnome. so i did this-

1. open terminal and loged on as root-----su-, root password
2. okay, did this- apt-get update
3. now i did this -apt-get install gnome
4. download and installed over 400mg of data

okay. rebooted and bingo -gnome in session list- i click on gnome and bingo - i have debian gnome on mepis- the problem, -- when gnome opens - i get this error and must x it out to get it off screen-

rror activating XKB configuration.
Probably internal X server problem.

X server version data:
The XFree86 Project, Inc
40300001
You are using XFree 4.3.0.
There are known problems with complex XKB configurations.
Try using simpler configuration or taking more fresh version of XFree software.
If you report this situation as a bug, please include:
- The result of xprop -root | grep XKB
- The result of gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/xkb

ANYONE KNOW HOW I CAN GET THIS ERROR MESSAGE FROM SHOWING UP EACH TIME I GO INTO GNOME- EVERYTHING SEEMS TO BE WORKING OKAY-TRYED THE TOTEM MOVIE PLAYER - IT WORKS GREAT RUNNING ONE OF MY DVDS.

any help appreciated -ron
 
Old 01-31-2005, 04:49 AM   #2
ronss
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: phoenix,az
Distribution: red hat linux enterprise-centos
Posts: 766

Original Poster
Rep: Reputation: 31
well, i sort of solved my problem. i re-installed debian mepis version 2005, and then installed the nvidia driver successfully and libdvdcss2. now i have a working system to my satisfaction , and version 2005, which is beta, has gnome. will try debian install soon if i get around downloading all the disk, 7 i believe
 
Old 02-02-2005, 11:08 AM   #3
th30
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: NYC
Distribution: Debian / Mepis
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I had the same problem when trying to add Gnome to simplyMepis.
I found this in a mepis forum and it worked:

fixing Xfree XKB bug if Gnome is installed on MEPIS:
go to keyboard settings
pick 101 key setup
delete defualt keymap
choose USEnglish
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
simply mepis 3.3.2 test 3 medz Linux - Newbie 2 09-05-2005 02:35 AM
Pro Mepis vs. Simply Mepis, What is the difference? pbibaud MEPIS 1 05-25-2005 08:36 PM
Nvidia 6800ultra and Simply Mepis ThunderChicken Linux - Hardware 2 03-02-2005 09:55 AM
Mepis and Simply Mepis jaakkop Linux - Distributions 7 02-13-2005 03:49 AM
My new Simply MEPIS home page MathewT Linux - Distributions 1 09-12-2004 05:56 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:32 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration