LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-24-2007, 01:23 PM   #1
cyberyogi
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Distribution: Debian, Fedora, SLAX, Ubuntu
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
CDROM not found on Etch AMD64


The cdrom works fine. I installed Etch from it. It boots a livecd such as BackTrack (SLAX) and performs operations within that session. It's detected by the system bios. When I boot Debian installed on the hard drive, no cdrom; no /dev/hdc or anything else in /dev that looks like it could be a cd.

dmesg | grep -i sony
dmesg | grep hdc
dmesg | grep scd

all return nothing at all.

The system is a Shuttle SN68SG2. CDROM is a Sony CD-RW CRX32.

Thank you for any helpful thoughts or suggestions.
 
Old 10-24-2007, 05:42 PM   #2
Daws
Member
 
Registered: May 2006
Location: UK
Distribution: Debian, Linux From Scratch
Posts: 416
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 32
I had a similar problem which may or may not be related to yours. The weird thing was that the cd drive was disappearing in Windows too. It turns out that grub was the source of all problems. Using lilo fixed the problem for both operating systems.

It may be worth a shot.
 
Old 06-06-2008, 05:09 PM   #3
cyberyogi
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Distribution: Debian, Fedora, SLAX, Ubuntu
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Smile Problem solved

I was initially hesitant to mess with the boot loader since I had a simple workaround handy (copy and iso to the machine), which actually had some advantages. But as I was building another similar system I had the exact same problem. Googling on it turned up little beyond my own previous query. Installing lilo and removing grub did indeed solve the problem. Guess I'll have to submit it as a bug to the Debian team.

Thanks, Daws.
 
  


Reply

Tags
amd64, debian, etch, troubleshooting


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
setting up chroot in etch amd64 nutbag Debian 6 04-07-2007 10:32 AM
AMD64 Etch to Sid? Timmy66 Debian 10 12-20-2006 01:28 AM
Can't find W32codecs for amd64 architecture in etch samael26 Debian 3 12-17-2006 05:25 AM
debootstrap not working on etch amd64? tripmix Linux - Newbie 2 08-20-2006 01:38 AM
LXer: AMD64: etch and uploads LXer Syndicated Linux News 0 04-19-2006 02:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:23 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration