LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva > Conectiva
User Name
Password
Conectiva This forum is for the discussion of Conectiva Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-28-2004, 05:05 PM   #1
helios17
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Austin, Tx
Distribution: Mandriva/Mepis/Mint
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
system update hosed my login...text only


after a system upgrade following a fresh install, I now only get a pretty login screen with all the system startups above the blinking cursor. All I can do is log in and it gives me a command line. Prettiest test boot I have ever seen, but since I am a command line idiot, it does me no good. Am using conectiva 10.0 with ati 9200 graphics card. It worked fine until the updates and reboot. Will someone tell me how to get back to normal?

thanx

helios
 
Old 09-06-2004, 11:29 AM   #2
DigiGato
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Mexico City
Distribution: Conectiva
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Hello,

This link helped me a lot when I had the same issue. Hope it works for you

http://www.faqs.org/docs/Linux-HOWTO...ion-HOWTO.html
 
Old 09-07-2004, 12:34 AM   #3
colnago
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: ArchLinux
Posts: 324

Rep: Reputation: 30
You problem is probably either a new init scipt is not putting you into run level 5 at startup or your X config file got hosed. Try 'init 5' or 'startx' to see. I am not sure what x server you are using, but the config file is in /etc/X11, either XF86Config(-4) or xorg.conf. you can run through a script to set these up via the command line tools XF86Conf or xorgcfg. The run level is set in /etc/inittab usually (id:5:initdefault.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installed kdevelop and now my system is HOSED futz Linux - Newbie 2 07-22-2005 01:38 AM
Graphical login fail, text login works livewire98801 Linux - General 2 10-11-2004 06:09 PM
Just Hosed my System sorceran Slackware 1 09-28-2004 12:59 PM
Is my system hosed? (CD-R problems) msobik Linux - General 0 04-21-2002 11:51 AM
file system hosed Twistednerve Linux - General 2 05-13-2001 08:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:59 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration