LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Bodhi
User Name
Password
Bodhi This forum is for the discussion of Bodhi Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-02-2012, 03:33 PM   #1
madmcphil
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Question pulse audio installed...should i delete alsa sound now?


Running bodhi 1.3 and have installed pulse to try and get my wireless usb headphones and mic to work. Seems to work for some programs and other things like video downloads it doesnt. could alsa be causing a conflict and should i uninstall it?
 
Old 02-03-2012, 07:22 AM   #2
Jeff91
Bodhi Developer
 
Registered: Jan 2009
Location: Alsip, IL
Distribution: Bodhi and Maemo
Posts: 297

Rep: Reputation: 33
Alsa shouldn't be conflicting with anything. What application are you using for video playback? Can you check it's preferences and see what it is set to use for audio output?

~Jeff
 
Old 02-03-2012, 09:38 AM   #3
madmcphil
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I use vlc. Vlc works fine though as i have this on pulse. Its youtube or any other web based sound output. Also finding my usb headphones are only sometimes working. Works with skype but music and vlc still come from the speakers.

Bit weird really. Config setting somewhere I imagine..... Any ideas?
 
Old 02-03-2012, 01:05 PM   #4
Jeff91
Bodhi Developer
 
Registered: Jan 2009
Location: Alsip, IL
Distribution: Bodhi and Maemo
Posts: 297

Rep: Reputation: 33
Check your settings in the mixer module - it controls all the audio output on the system.

~Jeff
 
Old 08-13-2012, 01:05 AM   #5
Treavize
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2012
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Solution

I had the same problem. I created a second profile for the wife and sound work on her profile. I logged back into my profile and renamed .pulse folder and .pulse-cookie file. Log out and log in created new preference files and fixed my sound issue.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Fedora 12 Firefox 64 bit flash pulse audio no sound - resolved Nivag Fedora 2 11-24-2010 12:44 AM
Pulse Audio broke? "Waiting for sound system to respond" sartre.darlene Linux - Software 1 05-18-2010 06:36 PM
How does Pulse Audio compare to Jackd / ALSA? browny_amiga Linux - General 4 12-05-2008 01:07 PM
network sound with Pulse Audio mattd7591 Linux - General 0 03-29-2008 10:00 PM
no sound with Pulse-audio and xmms Brynn Linux - Software 2 12-06-2007 04:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:46 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration