LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Blogs > trevorparsons
User Name
Password

Notices

Rate this Entry

Installing to a Compaq Armada M300

Posted 09-07-2009 at 05:38 AM by trevorparsons

I'm installing Ubuntu on a Compaq Armada M300 laptop acquired as a cast-off from a client.

I tried the regular Jaunty 9.04 install disk, which failed while trying to boot into the live system, and also during the boot of the direct installer.

I then tried the alternate install disk. This failed while trying to enable the framebuffer. The screen slowly faded to white and back down to black, and stuck there.

For further amusement, I tried the netboot install. This also stopped with the same framebuffer problem.

The solution is, when the disk boots and comes up with the "Boot:" prompt, type
Code:
install fb=false
and enter. This will start the ncurses installer without trying to load the framebuffer.

As a side-note, when I was typing the above I found that I the embedded numberpad characters instead of letters. Holding down the function key while typing cured this.
Posted in Uncategorized
Views 1412 Comments 0
« Prev     Main     Next »
Total Comments 0

Comments

 

  



All times are GMT -5. The time now is 03:10 AM.

Main Menu
Advertisement

My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration