LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Blogs > madhusudana
User Name
Password

Notices

Rate this Entry

usb modem problem

Posted 03-17-2008 at 02:30 AM by madhusudana

Hi

I have D-Link DU-562M usb modem. I am unable to configure it under FC5.
Under usb devices it is showing as follows
[root@Shine serial]# cat /proc/bus/usb/devices

T: Bus=02 Lev=01 Prnt=01 Port=01 Cnt=01 Dev#= 5 Spd=12 MxCh= 0
D: Ver= 1.10 Cls=02(comm.) Sub=00 Prot=ff MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=0572 ProdID=1300 Rev= 1.00
S: Manufacturer=Conexant Systems, Inc.
S: Product=USB HSF Modem
C:* #Ifs= 2 Cfg#= 1 Atr=a0 MxPwr=260mA
I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=(none)
E: Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 64 Ivl=0ms
E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 64 Ivl=0ms
I: If#= 1 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=02(comm.) Sub=01 Prot=ff Driver=(none)
E: Ad=82(I) Atr=03(Int.) MxPS= 64 Ivl=1ms
and if I give
[root@Shine serial]#wvdialconf /etc/wvdial.conf
Scanning your serial ports for a modem.

ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
Port Scan<*1>: S2 S3
ircomm0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm2<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm3<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm4<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm5<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm6<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm7<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm8<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm9<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm10<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm11<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm12<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm13<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm14<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm15<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
ircomm16<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed at 9600 and 19200 baud.
please help me onthis how to configre the usb modem under linux


Thanks and regards,
Madhusudana
Posted in Uncategorized
Views 510 Comments 0
« Prev     Main     Next »

  



All times are GMT -5. The time now is 01:51 AM.

Main Menu
Advertisement

My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration