Visit Jeremy's Blog.
Go Back > Blogs > carboncopy
User Name


Rate this Entry

ATI, X11 and kernel screw up

Posted 02-11-2006 at 10:48 PM by carboncopy

Had my linux machine X11 server screwed up.

What when wrong was, I had compiled a new kernel but never "install" it. /usr/src/linux was pointing to while I was booting 2.6.15.

Those were ok until X11 was upgraded to version 6.9.0 (Slackware-current), which normally requires a reinstallation of ati drivers. After downloading the latest ati driver and install it, X11 still works but only for about half a day and it will crash the computer.

Then, I downgraded the X11 back to 6.8.2 and reinstall ati drivers, that makes things worst. I couldn't get a working X11 but I could ssh in to machine to reboot.

After digging around, I realised the kernel version problem. Now, I have upgraded it to Installed back the X11 version 6.9.0 and latest ati driver 8.22. Everything works fine again.
Posted in Uncategorized
Views 1099 Comments 1
« Prev     Main     Next »
Total Comments 1


  1. Old Comment
    I was considering buying a Radeon X1900XT today, they look so good and pretty reasonably priced but was talked out of it in favour of waiting for the Geforce 7900 series to appear mid-March. I bet they cost a whole lot more than the ATI card and after researching the specs (nothing solid on the Geforce though, Nvidia are good at secrets) I'm not even sure it'll be a better card than the ATI...
    Posted 12-31-1969 at 07:00 PM by carboncopy carboncopy is offline


All times are GMT -5. The time now is 11:47 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration