LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Arch
User Name
Password
Arch This Forum is for the discussion of Arch Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-18-2004, 01:46 PM   #1
Aman9090
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Connecticut, USA
Distribution: Gentoo 2004.0
Posts: 174

Rep: Reputation: 30
pacman not working correctly!


Hey guys,

I just made the venture into Arch Linux, but I am having an issue getting all my packages from Pacman. I installed the base packages and LILO booted fine, but after I load my network card modules and dhcpcd eth0, I can ping www.google.com or something like that, but pacman refuses to work!

I ran 'pacman --refresh' and then did 'pacman -S enlightenment' and it told me to refresh it again.

It says that it can't load/read the [extra] section, and tells me to do the --refresh command. Doesn't seem to work, however. I am not very skilled in vim so I couldn't figure out how to save my work in vim after trying to comment out the entire [extra] block. I would use nano but I need to get it through pacman and that doesn't work!

Any help to get pacman working for me is greatly appreciated! Thanks!!

Aman9090
 
Old 03-21-2004, 01:46 PM   #2
Potentials
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
to remove a letter while in vim press the "x" while over the letter
to save changes to the edited file press ESC then type :wq!
 
Old 03-26-2004, 06:32 AM   #3
Thikasabrik
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
A read of 'man pacman' would help you. The command to update the local package information is:

pacman -Sy
or
pacman --sync --refresh

To upgarde/get a package, pacman -S <pkgname> is right.
Also useful is the following command that will refresh the local package info and upgrade all install packages..

Pacman -Syu
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
inittab not working correctly with X qtran2 Red Hat 2 06-13-2005 03:58 AM
how to make my cd-rw working correctly kira Linux - Hardware 8 05-16-2005 10:27 PM
installpkg not working correctly Addict3dtoX Linux - Software 13 09-22-2004 05:31 PM
Nvidia Working Correctly SML Linux - Newbie 9 03-12-2004 11:47 PM
dmesg not working correctly?? zLinuxz Linux - General 4 05-05-2002 10:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration