LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > AIX
User Name
Password
AIX This forum is for the discussion of IBM AIX.
eserver and other IBM related questions are also on topic.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-05-2004, 09:24 AM   #1
VDC
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
ToolTalk + CDE = problem


Hi All !
I have got a problem with tooltalk and Common Desktop Environment.I can't start CDE.AIX automatically run Failsafe Session.Also there is a message "ToolTalk Message Server Could Not Be Started" with explanation that ttsession could not be started within the time specified by the DT_TTSESSION_TIMEOUT.Also i can read that the problem may be caused by a misconfiguration of the network (but I'm almost sure that everything is ok).
This problem appear just after I tried to give my pSeries IP using DHCP.
Maybe someone can help me , I would be thankful for any kind of help
 
Old 10-05-2004, 01:33 PM   #2
zorba4
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Paris
Posts: 398

Rep: Reputation: 31
This means that the Desktop cannot be startd through IP.
Everything will be fine again if you simply reboot your system.
You could also try, from the a failsafe version, to restart the CDE environment :
stopsrc -s dtsrc; startsrc -s dtsrc.
 
Old 10-06-2004, 02:13 AM   #3
VDC
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unfortunately It doesn't work..
I tried to reboot system for thousand times.. and still I've got the same message and the same problem
I tried to use this commands but it also doesn't work...
When i type "startsrc -s dtsrc" AIX replays that the Subsystem has been started but when i use command "stopsrc -s dtsrc" AIX writes that the subsystem or group dtsrc is currently inoperative..
(also after reboot)
... any idea ?
 
Old 10-06-2004, 10:01 AM   #4
zorba4
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Paris
Posts: 398

Rep: Reputation: 31
Sorry, no idea yet.
By the way, I always use fixed IP addresses, did you try that ?
 
Old 10-07-2004, 08:44 AM   #5
factx
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: AIX
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
maybe verify your script /etc/rc.tcpip and search for the line which contains dhcpd.
Is it running ?

a +
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CDE for Linux nabil Linux - General 14 12-10-2012 02:39 PM
Background image in CDE EvilAngel Solaris / OpenSolaris 1 02-01-2005 12:24 AM
Who has free CDE?? sutie Linux - Software 2 09-19-2004 11:30 AM
solaris 9 with CDE and IPF aetengoku Solaris / OpenSolaris 4 01-15-2004 10:07 AM
cde over ssh Donald1000 Solaris / OpenSolaris 2 06-12-2003 07:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:54 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration