LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   *BSD (http://www.linuxquestions.org/questions/%2Absd-17/)
-   -   Xorgcfg - undefined symbols and fails to load modules (http://www.linuxquestions.org/questions/%2Absd-17/xorgcfg-undefined-symbols-and-fails-to-load-modules-567505/)

Perps 07-07-2007 08:49 PM

Xorgcfg - undefined symbols and fails to load modules
 
Greetings to all.

This is my first time out on OpenBSD, although I have had some previous experience with openSuse and Ubuntu.

I have successfully installed OpenBSD 4.1 powerpc version on an old Powerbook G4 400 Mhz, and have also installed KDE without incident. I am having some issues trying to configure xorg, as currently the display looks like ass. When I try to run xorgcfg -textmode, I am bombarded with a large amount of messages such as:

xorgcfg:/usr/X11R6/lib/modules/drivers/ati_drv.so: undefined symbol 'resVgaShared'

Followed by messages such as:

dlopen: Cannot load specified object
Failed to load /usr/X11R6/lib/modules/drivers/ati_drv.so
Failed to load module "ati" (loader failed, 7)

After a ton of these messages, I can configure Xorg, but when I try to configure the video card, the card database is empty save for the unsupported card option. I am assuming that this is a result of all the modules that failed to load. Checking /usr/X11R6/lib/modules/drivers, I can see many of the files being referenced, including ati_drv.so for example.

I need to setup X to use an ATI driver (my powerbook has a ATI 128 RAGE Mobility). How can I accomplish this and why are, what I assume to be the full list of video drivers, failing to load?

Many thanks,

- Perps.


All times are GMT -5. The time now is 07:06 AM.