LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > *BSD
User Name
Password
*BSD This forum is for the discussion of all BSD variants.
FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, etc.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-09-2004, 05:46 PM   #1
dvishloff
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Saskatchewan
Distribution: Gentoo, Smoothwall, CentOS, FreeBSD
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
Xfree86 + Radeon 9700 Pro


Hello all!

I just installed FreeBSD 5.2.1 and am trying to get my ATI card to work with Xfree86.

I keep getting the error:
Code:
(WW) RADEON: No matching Device section for instance (BusID PCI:2:0:0) found
(WW) RADEON: Chipset "Radeon 9700 Pro ND (AGP)" in Device section "Card0" isn't valid for this driver
(EE) No devices detected.

Fatal Server error:
No screens found
That part with Radeon 9700 Pro ND (AGP) was me messin around trying to get it to work. X just crashes on me.

Thanks!
 
Old 04-18-2004, 10:02 PM   #2
rehab junkie
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: /var/local/pub/bar
Distribution: OSX 10.4.9
Posts: 259

Rep: Reputation: 30
Which card driver were you using? radeon (number 6 on the list in the card database) ?

Try
Code:
Section "Device"
	Identifier	"Radeon 9700 Pro ND"
	Driver		"radeon"
EndSection
and make sure the entry in the Screen section reflects the video card's identifier exactly.
 
Old 04-21-2004, 11:33 PM   #3
dvishloff
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Saskatchewan
Distribution: Gentoo, Smoothwall, CentOS, FreeBSD
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Fixed

Sorry...I should have posted sooner...I got it to work I just couldn't use sysinstall to configure Xfree86...I had to do it like it said in the handbook
 
Old 05-05-2004, 04:47 PM   #4
cyph3r7
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Silicon Valley East, Northern Virginia
Distribution: FreeBSD,Debian, RH, ok well most of em...
Posts: 238

Rep: Reputation: 30
ati has new freebsd drivers available. they work like a champ.....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Radeon 9700 pro is showing as 9500 pro kyromaniac Linux - Hardware 2 03-02-2005 05:32 AM
Radeon 9700 pro navrax Linux - Hardware 1 10-23-2004 05:46 PM
Radeon 9700 conflict with Xfree86 4.2.0 Inexactitude Linux - General 2 10-25-2003 10:53 AM
driver for RADEON 9700 under XFree86 4.3 gireut Linux - General 3 07-24-2003 06:29 PM
Radeon 9700 pro and L-M 9.1 Dan_Solo Linux - Hardware 2 05-03-2003 11:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:28 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration