LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   *BSD (http://www.linuxquestions.org/questions/%2Absd-17/)
-   -   Problem after upgrade (http://www.linuxquestions.org/questions/%2Absd-17/problem-after-upgrade-781340/)

h725 01-10-2010 05:16 PM

Problem after upgrade
 
Hi,

I was upgrading from 7.2 to 8.0 Release.
After reboot, I got this:

Quote:

Trying to mount root from ufs:/dev/da0s1a
WARNING: / was not properly dismounted
Jan 11 00:52:21 init: getting pseudoterminals resource limit: Invalid argument
Jan 11 00:52:21 init: getting swapuse resource limit: Invalid argument
Setting hostuuid: 564d9e1e-b604-c25c-e256-3dc7a25a7779.
Setting hostid: 0x5fb37761.
Entropy harvesting: interrupts ethernet point_to_point kickstart.
swapon: not found
Starting file system checks:
Trying to mount root from ufs:/dev/da0s1a
WARNING: / was not properly dismounted
Jan 11 00:52:21 init: getting pseudoterminals resource limit: Invalid argument
Jan 11 00:52:21 init: getting swapuse resource limit: Invalid argument
Setting hostuuid: 564d9e1e-b604-c25c-e256-3dc7a25a7779.
Setting hostid: 0x5fb37761.
Entropy harvesting: interrupts ethernet point_to_point kickstart.
swapon: not found
Starting file system checks:
fsck: exec fsck_ufs for /dev/da0s1a in /sbin:/usr/sbin: No such file or directory
fsck: exec fsck_ufs for /dev/da0s1a in /sbin:/usr/sbin: No such file or directory
Unknown error: help!
ERROR: ABORTING BOOT (sending SIGTERM to parent)!
Jan 00:52:25 init: /bin/sh on /etc/rc terminated abnormally, going to single user mode
Enter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh:
It seems only / is mounted, but not /var, /tmp, /usr.
I can manually mount other partitions, but I don't know how to solve.
Any suggestion?
Thank you in advance

flatdog 01-10-2010 10:01 PM

Quote:

Trying to mount root from ufs:/dev/da0s1a
WARNING: / was not properly dismounted
Jan 11 00:52:21 init: getting pseudoterminals resource limit: Invalid argument
Jan 11 00:52:21 init: getting swapuse resource limit: Invalid argument
Setting hostuuid: 564d9e1e-b604-c25c-e256-3dc7a25a7779.
Setting hostid: 0x5fb37761.
Entropy harvesting: interrupts ethernet point_to_point kickstart.
swapon: not found
Starting file system checks:

Trying to mount root from ufs:/dev/da0s1a
WARNING: / was not properly dismounted

Jan 11 00:52:21 init: getting pseudoterminals resource limit: Invalid argument
Jan 11 00:52:21 init: getting swapuse resource limit: Invalid argument
Setting hostuuid: 564d9e1e-b604-c25c-e256-3dc7a25a7779.
Setting hostid: 0x5fb37761.
Entropy harvesting: interrupts ethernet point_to_point kickstart.
swapon: not found
Starting file system checks:
fsck: exec fsck_ufs for /dev/da0s1a in /sbin:/usr/sbin: No such file or directory
fsck: exec fsck_ufs for /dev/da0s1a in /sbin:/usr/sbin: No such file or directory
Unknown error: help!
ERROR: ABORTING BOOT (sending SIGTERM to parent)!
Jan 00:52:25 init: /bin/sh on /etc/rc terminated abnormally, going to single user mode
Enter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh:
Wow, / not mounted and you are logged in?

vigol 01-17-2010 03:46 PM

Reboot system -> choose Iterm number 6 in Boot manager ->
type boot -s to reach to that Page again, OR if your're there now,
Code:

Enter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh
1- Press Enter
Type following command
Code:

fsck -f
Press Y or y for any questions that need confirm for fixing(Aproximately all 100% questions!)
After that type:
Code:

reboot
please post consequnce problems

h725 01-19-2010 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by vigol (Post 3830080)
Reboot system -> choose Iterm number 6 in Boot manager ->
type boot -s to reach to that Page again, OR if your're there now,
Code:

Enter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh
1- Press Enter
Type following command
Code:

fsck -f
Press Y or y for any questions that need confirm for fixing(Aproximately all 100% questions!)
After that type:
Code:

reboot
please post consequnce problems

Hi, I could not perform fsck, the error was "fsck_ufs: no such file or directory".
I solved using livecd and chroot'ing in my real filesystem.
Thankyou

cccc 03-22-2012 04:27 PM

I have exact the same problem, have you found a solution or anyone knows?

cccc 04-05-2012 01:53 PM

/sbin files were missing, just copy them from other freeBSD machine solved this problem.


All times are GMT -5. The time now is 01:27 AM.