LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   *BSD (http://www.linuxquestions.org/questions/%2Absd-17/)
-   -   openBSD Wifi Access point not advertising (http://www.linuxquestions.org/questions/%2Absd-17/openbsd-wifi-access-point-not-advertising-776053/)

Nick0.jd 12-16-2009 07:18 AM

openBSD Wifi Access point not advertising
 
Howdy all,

Been a while since I been on here but i have finally graduated so I hope to get a few more home project pumping. This being the first :)

I am trying to build an openBSD wireless access point, drawing inspiration from a couple of online tutes including the following:

http://www.linux.com/archive/feature/49990

http://www.tek-ops.com/archives/46


My problem however, is that the wireless is not advertising the ssid and I can't seem to connect manually. My configuration seems to be working properly, and setting up the interface right but that's all, it's not very useful though. I can't connect to it manually (says it can't find the network) and it's definitely not broadcasting the SSID

I have attached a dmesg and ifconfig, and also my /etc/hostname.ath0 file hoping someone might be able to let me know where/if I have gone wrong.

# dmesg | grep ath
Code:

ath0 at pci1 dev 10 function 0 "Atheros AR5212" rev 0x01: irq 11
ath0: AR5213 5.6 phy 4.1 rf5111 1.7 rf2111 2.3, FCC2A*, address 00:09:5b:c7:13:21

# less /etc/hostname.ath0
Code:

inet 192.168.42.1 255.255.255.0 NONE media autoselect mediaopt hostap nwid bsdWAP_gw chan 6

# ifconfig ath0
Code:

ath0: flags=8863<UP,BROADCAST,NOTRAILERS,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
        lladdr 00:09:5b:c7:12:21
        groups: wlan
        media: IEEE802.11 autoselect hostap (autoselect mode 11a hostap)
        status: active
        ieee80211: nwid bsdWAP_gw chan 6 bssid 00:09:5b:c7:12:21
        inet 192.168.42.1 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.42.255
        inet6 fe80::209:5bff:fec7:1321%ath0 prefixlen 64 scopeid 0x3

Lemme know if you wanted anything more.

Thanks for any help or suggestions in advance!

Nick

P.S - Not fussed about security yet, just want to get it connecting first.

[EDIT]
# uname -a
Code:

OpenBSD foobar.local 4.4 GENERIC#1052 i386
[/EDIT]

Nick0.jd 12-18-2009 08:14 AM

He he, Sweet!!!

Okay so i got it working with a little help from a BSD Guru at work who pointed me in a pretty simple direction :P which resulted in the command below.

# ifconfig ath0 media | grep hostap

Then it was just a matter of updating my /etc/hostname.ath0 according to one of the lines specified in the output of the above command resulting in the following /etc/hostname.ath0

# more /etc/hostname.ath0
Code:

inet 192.168.42.1 255.255.255.0 NONE media autoselect mode 11b mediaopt hostap n
wid bsdWAP chan 6

Not exactly leaps and bounds from my original setup but it works... So I am happy... unfortunately though my card does not seem to support 11g hostap. But B will suffice for now.

Cheers!

Nick

bsdunix 12-22-2009 02:39 PM

From mode 11a to 11b, interesting.


All times are GMT -5. The time now is 09:29 PM.