LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > *BSD
User Name
Password
*BSD This forum is for the discussion of all BSD variants.
FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, etc.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 12-04-2003, 07:26 PM   #1
LinuxBAH
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: FreeBSD
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
Locating the device my first hard drive is bound to...


I want to mount my windows stroage drive that I purposely made to transfer files between os's. It's fat32 and is the first hard disk in the computer. It's an ide drive if that matters and is the 3rd partiition on the drive. I've tried several different mount commands and finally came to an error that told me I was getting somewhere I think...

"msdos: /dev/ad0s1*: Invalid arguement"

The asterisk replaces 1,2,3,4 all the different numbers I've tried. Before this error I was getting

"mount: exec mount_vfat not found in /sbin, /usr/sbin: No such file or director"

Now the latter message is from the format I'd use in linux. - mount -t vfat /dev/**** /mnt/windows. Whereas **** was the appriopriate location within the linux filesystem. I've looked thru man page but got a bit confused. I'm not really familiar with manually mounting filesystems. Back in linux when I used red hat or mandrake they would auto mount them for me. But one time I did have to set it up in fstab. Basically if someone knows a command that will list the current partitions I have that's all I need. If you can toss me the whole mount command.. mmmm I'll be greatful.
 
Old 12-05-2003, 06:51 AM   #2
whansard
Senior Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Mosquitoville
Distribution: RH 6.2, Gen2, Knoppix, 98,2000 + various
Posts: 3,171

Rep: Reputation: 51
i think the filesystem type should be mdos or dos.
disklabel -l list stuff, if i remember correctly. it's been a long time.
 
Old 12-05-2003, 08:45 AM   #3
RJW
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Australia[WA]
Distribution: FreeBSD 5.x/6.x
Posts: 146

Rep: Reputation: 15
The command to use is:
Code:
mount -t msdos <device> <mount_point>
With what you have posted, the drive should be `ad0s3', but if not, would you mind posting your list of `ad' devices listed in `/dev'?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing grub to external USB hard drive for later use as internal hard drive dhave Linux From Scratch 2 12-10-2005 08:48 AM
Locating tape drive Rax Slackware 9 06-29-2005 09:54 AM
Grub to access new hard drive and old multi os hard drive ? gedi1 Linux - Hardware 0 06-03-2004 12:01 PM
External Hard Drive Device File?/?? indrid Linux - Hardware 2 03-16-2004 02:13 PM
modprobe isn't locating device modules n_logo Linux - Newbie 1 12-06-2003 02:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration